30. mai 1996 kell 22:00

Dollar sai eile üle langusest

USA dollari kolmapäeva õhtul alanud kursilangus nii Saksa marga kui Jaapni jeeni suhtes jätkus Euroopas ka neljapäeva ennelõunal. Kurss langes alla 107,00 jeeni ja 1,53 marga pärast pettumust, mis järgnes Buba otsusele jätta intressimäärad muutmata. Turg ei oodanudki muutust Saksamaa võtmeintressimäärades, kuid lootis, et keskpank naaseb muutliku repomäära juurde.

Lõunast hakkas dollar taas tugevnema ja tegi tagasi enam kui pool kaotatust. Diilerite sõnul tunneb dollar end hästi, kuid nad kahtlesid, kas dollar suudab veel selle nädala sees taastada nädala kõrgseisu taseme. Kurss oli eile õhtupoolikul 1,5321 DEM/USD ja 107,50 JPY/USD. Dollari kurss Eesti krooni suhtes oli 12,26 EEK/USD.

Soome marga kurss püsis stabiilsena taseme 2,59 EEK/FIM vahetus läheduses.

Rootsi kroonil puudus eile kindel liikumissuund, kurss püsis vahemikus 1,805--1,810 EEK/SEK.

Moskva oksjonil rubla kurss ei muutunud ja dollari kursiks fikseeriti 5018 RUR/USD.

Kullauntsi hind püsis 391,50 dollari juures. Hõbeda hind tõusis pärastlõunal 5,36 dollarini. BNS/Reuters

Hetkel kuum