• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar sai eile üle langusest

  USA dollari kolmapäeva õhtul alanud kursilangus nii Saksa marga kui Jaapni jeeni suhtes jätkus Euroopas ka neljapäeva ennelõunal. Kurss langes alla 107,00 jeeni ja 1,53 marga pärast pettumust, mis järgnes Buba otsusele jätta intressimäärad muutmata. Turg ei oodanudki muutust Saksamaa võtmeintressimäärades, kuid lootis, et keskpank naaseb muutliku repomäära juurde.
  Lõunast hakkas dollar taas tugevnema ja tegi tagasi enam kui pool kaotatust. Diilerite sõnul tunneb dollar end hästi, kuid nad kahtlesid, kas dollar suudab veel selle nädala sees taastada nädala kõrgseisu taseme. Kurss oli eile õhtupoolikul 1,5321 DEM/USD ja 107,50 JPY/USD. Dollari kurss Eesti krooni suhtes oli 12,26 EEK/USD.
  Soome marga kurss püsis stabiilsena taseme 2,59 EEK/FIM vahetus läheduses.
  Rootsi kroonil puudus eile kindel liikumissuund, kurss püsis vahemikus 1,805--1,810 EEK/SEK.
  Moskva oksjonil rubla kurss ei muutunud ja dollari kursiks fikseeriti 5018 RUR/USD.
  Kullauntsi hind püsis 391,50 dollari juures. Hõbeda hind tõusis pärastlõunal 5,36 dollarini. BNS/Reuters
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.