11. juuni 1996 kell 22:00

ASA Kindlustuse kahjum üle miljoni krooni

ASA Kindlustuse mullune auditeeritud kahjum oli 1,28 mln kr, kogutud preemiate maht 83,7 mln kr, ütles ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev.

Lisaks Eesti seadustest lähtuvale audiitoraruandele tellis ASA firmalt Deloitte & Touche ka rahvusvahelisele raamatupidamisstandardile (IAS) vastava auditi. Net?ajevi kinnitusel tegi ASA seda seltsi edasikindlustajate Kölnische Rück ja Münchener Rück jaoks. IASi järgi oli ASA kahjum 2,26 mln krooni.

Net?ajevi sõnul tekkis miljonikroonine erinevus kahe auditi vahel sellest, et Eesti seaduste järgi läheb komisjonitasu, mida kindlustusselts saab edasikindlustusseltsilt, otse tuludesse. IASi järgi käsitletakse komisjonitasu analoogselt kindlustuspreemiaga, mida saab tuludesse kanda alles kindlustusperioodi möödumisel. «Põhimõttel, kui on pool ajast möödas, on pool taskus,» selgitas Net?ajev.

ASA kohustuslikust liikluskindlustusest tulenev kahjum oli 2,66 mln krooni. «Kui meil poleks liikluskindlustust, oleksime 1,3 miljoniga kasumis,» lausus Net?ajev. Ta kinnitas, et selts loodab lõpetada tänavu nullkasumiga. Kindlustusseltsi eelmiste aastate kahjum oli 1. jaanuari seisuga 7,03 mln kr. ÄP

Hetkel kuum