12. juuni 1996 kell 22:00

Rakvere fosforiidiküla ehitatakse ümber korteriteks

Rakvere pooleliolevad betoonmajad, mis kunagi pidid saama fosforiidikaevandajate elamuteks, ehitatakse ümber moodsateks korteriteks, ütles linnavolikogu elamumajanduskomisjoni esimees Andres Jaadla.

Teisipäeval kirjutasid Rakvere Kinnisvaraarenduse AS ja ehitusfirma E&P alla esimese maja ehituslepingule. Hoone ehituskulud on ligi seitse miljonit krooni.

Korterid ehitatakse pangalaenu abil, mis võeti 12protsendilise intressiga kümneks aastaks, sõnas Jaadla. Ehitus algab juunis ja lõpeb detsembri alguses.

Valmivasse majja tuleb 20 korterit, mille ühe ruutmeetri hinnaks kujuneb 5000--5200 krooni, ütles Jaadla. Tema sõnul ehitatakse korterid valmis nii odavalt tänu sellele, et majakarbid valmisid juba 1991. aastal.

Kortereid saab rentida või osta kümneaastase maksetähtajaga, lisas Jaadla.

1991. a kava kohaselt pidi Rakveresse kerkima n-ö fosforiidiküla ligi 2000 kaevandustöölisele koos koolide ja muu juurdekuuluvaga. Projektist jäi järele üks elumaja ja neli lõpetamata hoonevaret, lausus Jaadla.

Jaadla sõnul on kavas lõpetada ka ülejäänud kolme betoonkarbi ehitus. Kogu kompleksi väljaehitamine nõuab 30--40 miljonit krooni, väitis ta. Neljas elumajas on kokku 120 korterit ja nagu näitavad turu-uuringud, on uute korterite järele nõudlus olemas, lausus Jaadla. ÄP

Hetkel kuum