Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Võimalikus kütuse maksupettuses kahtlustatav AS Doltrix kinnitas reedel, et tasub tekkinud maksuvõla 48 tunni jooksul.
    Doltrixi asepresident Ilja Trahtman teatas, et süüdistused maksuvõla kohta tulid firmale täieliku ootamatusena.
    Trahtmani sõnul täitis firma kõiki seadusest tulenevaid nõudeid, samuti aktsepteeris tollideklaratsioone AS Estonian Transoil.
    Tolliinspektuuri andmeil on kõrvale hoitud 1 536 424 krooni aktsiisi tasumisest ja 845 680 krooni käibemaksu tasumisest. BNS
    Termoili tollivaba kütuseterminaali avamine seisab 7 miljoni krooni suuruse summa taga, mis tuleb tasuda tollile kütuse eest, mille firma keelust hoolimata väljastas, ütles tolliameti peadirektor Rein Talvik.
    Talvik lisas, et kõik dokumendid terminaali avamiseks olevat Termoili kinnitusel korras, kuid tema ise nendega tutvunud pole. 7 mln kroonise summa moodustab tolliameti keelust hoolimata väljastatud kütuse hind kõigi maksudega, märkis Talvik.
    Kütust on väljastatud firmadele, mis ei tohi kütust importida, sest äriregister pole neid veel registreerinud. ETA
    Reedel peeti ringhäälingu saatekeskusest ümberformeeritud Eesti Ringhäälingute Saatekeskuse ASi nõukogu esimene koosolek.
    Eesti Telekomist valitsuse otsusega eraldatud, peaaegu kõiki Eesti televisiooni- ja raadiosaateid edastavast ringhäälingute saatekeskusest tehti aktsiaselts, et leida sellele välisinvestorit, kes soostuks sinna investeerima vähemalt 100 mln Eesti krooni.
    Ettevõtte nõukogu koosseisus on teede- ja sideministeeriumist Rein Astrik, Edvard Saarma ja Eesti Telekomi peadirektor Toomas Sõmera, rahandusministeeriumist Piret Sahk, kultuuriministeeriumist Rein Veidemann, ETVst Enn Kopli, Eesti Raadiost Peeter Sookruus, ringhäälingute liidust Tõnis Palts ja Ilmar Taska. Viimase juhitav Kanal 2 oli üle-eelmise nädala seisuga ringhäälingute saatekeskuse suurim võlglane. ÄP
    Algas augustis valmiva kahekorruselise parkimismaja ehitus Tartus E-Kaubamaja kõrval. Parkimismaja mahutab 110 sõiduautot.
    AS Estiko investeerib ehitustöödesse kaheksa miljonit krooni. Ehitavad AS Linnaehitus ja AS Lähte. ÄP
    Soome kapitalil põhinev elektroonikafirma Elcoteq loodab uue tootmishoone valmimisega Tallinnas suurendada lepinguliste allhangete mahtu kolm korda.
    Laupäeval asetasid Soome president Martti Ahtisaari ja Eesti president Lennart Meri Lasnamäel ASi Elcoteq Tallinna uuele tootmishoonele nurgakivi.
    Laiendushanke koguväärtus on 475 mln Eesti krooni, teatas Elcoteq Tallinna tegevdirektor Ilmar Petersen.
    Peterseni sõnul suurendab juurdeehitus firma lepinguliste allhangete mahtu kolm korda ning loob eeldused toota endisest rohkem kõrge töötlusastmega tooteid.
    AS Elcoteq Tallinn oli möödunud aastal Eesti suurim eksportija. Ettevõtte ekspordi kogumaht oli mullu firma andmetel 1,36 miljardit krooni. Elcoteqi osa Eesti ekspordimahust oli 6,4 protsenti. BNS
    1. juulist hakkab tööle riigisiseste raudteeliinide haldamiseks loodav riiklik aktsiaselts Edelaraudtee.
    Edelaraudtee projekti juhi Jüri Kuusiku sõnul tuleb tõsta Eesti-siseseid kaubaveotariife.
    RE Eesti Raudtee arvestuste kohaselt laekub reisijateveost aastas keskmiselt 9 mln krooni, mis peaks katma suurema osa palgafondist, ütles Jüri Kuusik kohtumisel Türi linnavalitsuse ning teede- ja sideministeeriumi esindajatega. Kaubaveost laekuvad tulud ja riiklik dotatsioon peavad katma ekspluatatsioonikulud.
    Edelaraudtee loomise järel kavandab RE Eesti Raudtee Valga--Tartu liini ja Tallinna lähiliinide munitsipaliseerimist. ETA
    Tallinna linnavolikogu keelustas kõrghoonete ehitamise Tallinna kesklinna piirkonda.
    Põhiline argument kõrghoonete vastu on vajadus säilitada vanalinna siluett, mis kõrghoonete tõttu oma atraktiivsuse kaotaks. Peetakse vajalikuks hoida kaunist vaadet nii maa kui mere poolt.
    Linnavolikogu otsus tühistab nii mõnegi ehitusplaani. Viimasel ajal on linnavalitsusse esitatud mitmeid eskiisprojekte südalinna kõrghoonete rajamiseks. Ettepanekuid on tulnud Viru hotelli juurde nn Viru II ehitamiseks, Postimaja juurdeehituseks, RETi territooriumile maailma kaubanduskeskuse rajamiseks, Ühispanga hoone püstitamiseks Tartu maantee algusesse ja kunstiülikoolile juurdeehituse tegemiseks. ETA
    Eesti suurim reisibüroo Estravel teatas, et loobus kindlustusseltside ASA, Salva, Aeromet ja Bico reisikindlustuspoliiside müügist, vahendades nüüd vaid Eesti Kindlustuse ja Seesami poliise.
    «Meie nõudmised reisikindlustuse osas on tõusnud,» ütles Estraveli peadirektor Aivo Takis. «Kõrgenenud nõudmistele vastavad praegu Eesti Varakindlustuse ja Seesami pakutavad reisikindlustuspaketid.» Takis ennustas, et tänavu müüb Estravel klientidele reisikindlustust kokku 2,2 mln krooni eest ja 80% sellest tuleb Eesti Varakindlustuse poliiside müügist. BNS
    Eesti Telefon emiteerib järgmisel neljapäeval uued kommertspaberid ning lunastab kuue kuu tagant emiteeritud kommertspaberid.
    Otto Tamme Hoiupangast ütles reedel, et uue emissiooni maht ja muud tingimused on veel lahtised.
    Eesti Telefon kavatseb emiteerida kahe aasta jooksul kommertspabereid 80 miljoni krooni väärtuses.
    Detsembri lõpus emiteeris ettevõte esimesed väärtpaberid 30 mln krooni väärtuses. Kommertspaberite tähtaeg on pool aastat ning intress 18 protsenti aastas.
    Kinnise emissiooni korraldasid ja levitasid Hansapank ning Hoiupank.
    Eesti Telefoni pressiesindaja Kaja Tampere on öelnud, et emissioon aitab Eesti Telefonil lühiajalisi rahavoogusid paremini juhtida. BNS
    Audiitorkontroll Tööstuspangas, mis on aluseks panga liitumisel Hoiupangaga, on lõppenud ning käimas on arutelu kontrolli tulemuste üle, ütles reedel Tööstuspanga juhatuse esimees Margus Hanson.
    Hoiupank on varem teatanud, et Tööstuspanga eest makstava hinna määramise aluseks saab audiitorfirma Price Waterhouse järeldusotsus.
    Margus Hansoni hinnangul võidakse liitumislepingule alla kirjutada järgmise nädala jooksul.
    Hanson ütles, et liitumise käigus jätkab Tööstuspank esialgu Hoiupanga tütarpangana, kuid hiljem saab Hoiupangaga ühtseks pangaks. BNS
    Pankrotistunud Võhma lihakombinaadi halduri, selle ostust huvitatud lihaühistu Viru ja pandipidaja Ühispanga reedestel läbirääkimistel võttis pank endale otsustamiseks järelemõtlemisaja.
    Eesti suurima loomakasvatajaid ühendava lihaühistu Viru juhatuse esimees Urmas Laht ütles, et firma on kombinaadi ostust huvitatud vaid juhul, kui selle hind ei ületa viit miljonit krooni.
    Ettevõtte pankrotihalduri Raivo Perdi sõnul on Võhma lihakombinaat panditud Ühispangale võlgade katteks 9,7 miljoni krooni eest.
    Kui pank nõustub ettevõtte müüma viie miljoni eest, kantakse ülejäänud 4,7 miljonit krooni võlgade üldmassi hulka, mida hakatakse rahuldama pärast töötajate palkade ja riigimaksude tasumist, selgitas Pert.
    Pärnu maakohus kuulutas Võhma lihakombinaadi omaniku ASi AF Pärnu pankroti välja 24. mail.
    AF Pärnu ostis pankrotistunud Võhma lihakombinaadi 1994. aasta juulis. Hiljem müüs AF Pärnu maha 50% osaluse ASis Pärnu Meierei, et päästa olukorda lihakombinaadis. Mullu oli AF Pärnu aastakäive 79 mln kr, sh Võhma lihakombinaadi 68 mln krooni. BNS
  • Hetkel kuum
Ain Kivisaar: kolm soovitust uuele linnavõimule
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Linnaplaneerimisest on saanud ülereguleerimise, asjatu detailsuse ja metsikult kõrge kulubaasiga valdkond, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA turuindeksid lõpetasid nädala korraliku tõusuga
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Aktsiaindeksid sulgesid kauplemisnädala roheliselt ja kvartalitulemuste infokeerises on palju mitmekülgseid teadaandeid, mis turu aktiivselt liikuma on pannud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Uus tehnoloogia hirmutab? Madalal rippuvad digiõunad toovad kiire võidu
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Madalal rippuvaid õunu tasub noppida äriprotsesse ümber korraldades, selgitab saates “Juhtimisaudit” digimuutuste juht Kaarel Allikmäe. Alati pole efekti saavutamiseks vaja IT-arhitektuuri lisada uusi keerukaid tehnoloogiaid.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.