19. juuni 1996 kell 22:00

BIOBIFi likvideerimine jõudis kohtumenetlusse

Väärtpaberiameti spetsialist Janno Kuusik sõnas, et BIOBIF ei saanud hakkama oma tegevuse korrastamisega ja selle seadusega vastavusse viimisega. Kuusik ütles, et fondi portfell oli korrast ära ning BIOBIF ei suutnud pika aja jooksul kehtivuse kaotanud litsentsi pikendada. Kui läinud aasta märtsis tegi väärtpaberiamet otsuse BIOBIFi tegevus peatada, siis tänavu aprillis ja täiendavalt veel ka 3. juunil langetati otsus fond likvideerida. BIOBIFi juht Virginijus Brilis esitas ettekirjutuse peale kaebuse Tallinna halduskohtusse, kes 17. juunil otsustas väärtpaberiameti ettekirjutuse toime kuni kohtuvaidluse lõpuni peatada.

Vaatamata sellele, et väärtpaberiamet oli juba eelmise aasta kevadel, pärast BIOBIFi makseraskustesse sattumist fondi tegevuse peatanud, jätkas fond Virginijus Brilise juhtimisel oma toiminguid. Veel selle aasta aprillis avaldas Brilis lootust tõsta BIOBIFi portfelli mahtu 9 miljonilt kroonilt 13--14 miljonile kroonile. Tänase seisuga on portfelli maht Brilise väitel 9,8 miljonit krooni.

Väärtpaberiameti ettekirjutust kommenteerides ütles Virginijus Brilis, et BIOBIF on kõik ettekirjutuses esitatud nõuded täitnud ning et just seetõttu on nad nimetatud ettekirjutuse Tallinna halduskohtus vaidlustanud.

BIOBIF loodi teise investeerimisfondina pärast Klimovi juhitud Eesti börside investeerimisfondi. Teatavasti on majanduspolitsei algatanud Klimovi fondi suhtes kriminaalasja, uurimine on kavas lõpule viia tänavu augustis.

Hetkel kuum