19. juuni 1996 kell 22:00

Lühiuudised

Esimesed Kesk- ja Ida-Euroopa riigid pääsevad Euroopa Liidu (EL) liikmeks kõige varem aastal 2002, kinnitab Euroopa komisjon Financial Timesis.

Ühe alternatiivina kiirele liikmeks saamisele on Saksamaa ja Prantsusmaa pakkunud välja osalise liikmeksoleku. Uute riikide täisliikmeks saamine läheks ELile praeguse põllumajanduspoliitika tõttu liiga kalliks maksma. KL

Ajakiri Reader's Digest tegi katse -- poetas Euroopa riikides maha 200 rahakotti 50 dollariga. Aus leidja tõi tagasi 116 rahakotti.

Taanis ja Norras tagastati kõik kümme rahakotti, Soomes saadi tagasi kaheksa, Rootsis seitse. Portugalis ja Belgias saadi tagasi pooled rahakotid, Itaalias alla poolte ning Lausanne'is vaid kaks rahataskut kümnest.

Operatsiooni varjust jälginud ajakirjatöötajad ütlesid, et kummalisel kombel tagastavad raha inimesed, kes ise seda tõesti vajaksid, kusjuures jõukama välimusega inimesed torkasid saagi süümepiinadeta taskusse. REUTER-BNS

Elu läheb keskmise venelase jaoks järjest raskemaks, ilmnes statistikakomitee andmetest.

Keskmine palk ühe elaniku kohta langes mais 747 000 rublani (148 dollarit) aprillikuu 775 000 rublaga võrreldes. Elatusmiinimum oli 378 000 rubla. 28% elanikest ehk 42,2 mln inimest elab allpool elatusmiinimumi. Tööta oli mais 8,9% tööjõust ehk 6,5 mln inimest. REUTER-BNS

Hetkel kuum