14. juuli 1996 kell 22:00

Parem juba lahja rahu

Tüli maksuameti peadirektori Kalev Järvelille ja maksuprobleemide komisjoni juhi, ühtlasi eraettevõtja Enn Roose vahel toob kaasa komisjoni likvideerimise. Probleem ise meenutab laste vaidlust liivakastis, kes tegi ilusama koogi. Järvelill väidab, et tema juhtimise all töötas komisjon kõvasti ja valmistas ette 100 rahandusministeeriumi määrust. Nüüd aga, Roose eestvedamisel, pole tehtud kärbsepesagi. Roose ütleb, et ministeeriumi töötajad ignoreerivad praegu komisjoni tööd ja seda rahandusministeeriumi kantsleri Enn Pandi või Järvelille korraldusel. Äripäeval jääb üle tõdeda, et häid maksuspetsialiste pole Eestis liiga palju, maksudega seotud probleeme aga küll. Seega tülid tippspetsialistide vahel lükkavad nende probleemide lahendamise veelgi kaugemasse tulevikku. Kahjuks ei õnnestunud ka ses komisjonis vältida vastuolu riigi ja eraettevõtjate vahel, mistõttu muutub eraettevõtja murede viimine ametnikeni veelgi raskemaks.

Hetkel kuum