• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahvuslikust koostööst

  Eelseisvateks kohalike omavalitsuste valimisteks loodud valimisliidu Rahvuslik Koostöö ja Eesti tööstuse ja tööandjate keskliidu (ETTK) ning keskerakonna tihenev koostöö annab tunnistust sellest, et Eestis on tekkinud tugev vasakpoolsusele kalduv poliitiline ühendus, mille valimisvõit võib hakata pidurdama seni Eestis edukalt läbi viidud majandusreforme.
  Maarahva erakonna, maaliidu, pensionäride ja perede liidu ning sinise erakonna baasil loodud valimisliit Rahvuslik Koostöö ja ETTK on seadnud eesmärgiks kaitsetollide abil kodumaise tootja kaitsmise ja majanduse edendamise. Nii Rahvuslik Koostöö kui ka ETTK on tauninud avatud majanduspoliitikat.
  Kunagise tööstusministri, praeguse ETTK tegevdirektori Viljar Veskivälja hinnangul liigub Eesti praegu edasi liiga aeglaselt. Eesti kiirema arengu huvides peaksid näiteks toiduainetööstusettevõtted hakkama toorainena kasutama kodumaist liha, piima ja teravilja. Kuna toiduainetööstusettevõttel on praegu kasulikum toorainet importida, siis peaks riik meie kõigi ühise heaolu nimel selle ära keelama.
  ETTK volikogu liige, suurerastaja Ülo Pärnits on avaldanud pahameelt senise erastamispoliitika üle. Tema hinnangul oleks riik pidanud erastamisel tegema takistusi väliskapitalile. Samuti on Pärnits avaldanud pahameelt selle üle, et tema ja teised endised suurettevõtete juhid on pidanud oma ettevõtte erastamisel riigile raha maksma.
  Lugedes ja kuulates ETTK juhtfiguuride mõtteavaldusi, võib järeldada, et sellesse organisatsiooni kuuluvad ettevõtted, kes ei suuda teiste firmadega konkureerida. Selle asemel, et oma saamatust tunnistada ja tegevus ettevõtjana lõpetada, nõuavad nende firmade juhid aga hoopis riigilt oma ettevõtetele soodustusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.