5. august 1996 kell 22:00

Ettevõtja kaebas Hoiupanga kohtusse

Ida-Virumaal asuva Laagna motelli omanik AS Proba, mida juhib Dmitri Melkov, on kohtule esitanud hagi Eesti Hoiupanga vastu. Melkov, kes ise võlgneb Hoiupangale üle 11 miljoni krooni, nõuab Hoiupangalt ligi 5 miljoni krooni suuruse kahju korvamist.

Melkovi väitel tekkis kahju seoses Laagna motelli kasutamise peatamisega mullu augustis, kui Hoiupank võttis motelli oma valve alla. Üle aasta on Laagna motell seisnud kasutuseta, kinniplommitud uste-akendega ning valvuritega väravas.

Motelli omaniku Dmitri Melkovi väitel on ta pangale pakkunud mitmeid kompromissvariante, sh ka 49 protsenti ASi Proba aktsiatest. Pank pole kompromissiga soostunud, ütles Melkov ajalehele Põhjarannik. Muutmaks ebamäärast olukorda, on Melkov esitanud kohtule hagi Hoiupanga vastu.

Hoiupank on aasta jooksul tulemusteta otsinud Laagna motellile ostjat, sõnas Hoiupanga laenudivisjoni direktor Aivar Rehe.

Motelli edasine saatus on kuni kohtuotsuseni lahtine. Mullu pidasid turismispetsialistid ja ajakirjanikud Laagna motelli Ida-Virumaa kõige esinduslikumaks majutuskohaks. ETA

Hetkel kuum