• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ära löö nõrgemat

  Eesti Telefon planeerib sel aastal ligi 200 miljoni kroonist kasumit. Tore olukorras, kus paljud Eesti ettevõtted kasumit üldse ei näita.
  Samas tahab Eesti Telefon jätkuvalt telefonitariife tõsta, soovides kaotada hinnaerinevused firmade ja eraisikute vahel ning esitab ultimatiivseid nõudmisi teede- ja sideministeeriumile, soovides kaotada valitsusside kommertstegevuse.
  Veidi imelikud ja julged soovid ettevõttelt, kes tegutseb Eesti sideturul monopoolsetes tingimustes. Eesti Telefon peaks ju teadma, et telefonitariifide hinnatõus on kõige ebapopulaarsem nõudmine, mida tal üldse on võimalik esitada ning valitsusel kinnitada.
  Tavatarbijat paraku ei huvita Eesti Telefoni jutud sellest, et ka mujal maailmas maksab eraklient vähemalt sama palju kui firma ning et ta doteerib kaugekõnede kasumist riigisiseseid kõnesid. Mis siis, selleks sul kaugekõnede vallas monopoolsed õigused ongi, et sa siseriiklikku telefoniühendust parandaksid, vastab ta.
  Eesti Telefon on valitsusele esitatud tariifide tõstmise ettepaneku sidunud aastainvesteeringute kasvatamisega seniselt 400 miljonilt 600--700 miljonile kroonile. Üsna kavalalt tehtud -- tuleb tunnistada, et Eestis pole firmat, kes on suuteline sedavõrd palju investeerima.
  Seda enam äratab imestust Eesti Telefoni ähvardus üle vaadata oma investeeringuplaanid juhul, kui valitsusside oma kommertstegevust ei lõpeta. Valitsusside, kellel on vaid 250 klienttelefoni, ei tohiks ju ometi sedavõrd mastaapse sideäri puhul mingit erilist rolli mängida.
  Küüniline soovitus Eesti Telefonile -- jäta see pisike valitsusside oma asju sudima, siis ei hakka meie seda kontsessioonilepingut nämmutama. Mis sest, et valitsusside direktor on sinu vastu eriti teravaid sõnu öelnud Endel Lippmaa poeg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.