• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad ei kiirusta intressi alandamisega

  Kogemus näitab, et pärast Hansapanga sellesisulist otsust langetavad baasintressi kohe ka teised pangad ning paljud panevad selle veelgi madalamale tasemele, lausus Indrek Neivelt.
  Ühispank praegu oma baasintressi alandada ei kavatse, ütles panga laenuosakonna juhataja Andrus Kimber.
  Laenu baasintressil ja selle vähendamisel puudub igasugune sisuline tähtsus, ütles Forekspanga laenuosakonna juhataja Anti Pihtje. «Väljareklaamitud intress võib olla milline tahes, tegelik laenusaamine sõltub ikkagi konkreetsest kliendist ja läbirääkimistest,» lausus Pihtje.
  Hoiupanga laenuarenduse osakonna juhataja Tanel Kõivupuu sõnul oli Hansapanga käik igati ootuspärane, kuna Hoiupank alandas enda aastase laenu baasintressi juba märtsis.
  «Iseenesest sõltub baasintressi tähtsus igast konkreetsest pangast, tema laenupoliitikast, kuivõrd võrreldavaks peab pank pangaintressi. Tegemist on siiski olulise näitajaga, millest hakatakse lähtuma kliendiriski hindamisel,» ütles Tanel Kõivupuu.
  Hoiupangas kasutatakse baasintressi põhiliselt ettevõtete laenude puhul.
  Ühispangas on baasintressiga seotud kõik pakutavad laenutooted, Hansapangas mõjutab baasintress kõiki kroonilaene.
  Indrek Neivelti sõnul ei tähenda baasintress seda, et kõik kliendid saaksid ühesuguse protsendiga laenu. Baasintressiga laenu saavad tugevad ettevõtted, väga tugevad ettevõtted võivad laenu saada alla baasintressi ning nõrgemad baasintressist kõrgema protsendiga, lausus Neivelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.