28. august 1996 kell 22:00

Järjekordne omanikuta salaviinakoorem

Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et üle 8500 liitri Magic Crystal Vodkat avastati Kielist saabunud laevalt Insener Netsipurenko. Salaviin oli konteineris peidetud kaubadeklaratsioonis esinenud vahuveini pudelite taha. Deklareeritud 11 604 pudeli asemel oli konteineris vaid veidi üle 3000 pudeli vahuveini Ricardo Magico Spumante, ülejäänud osa lastist moodustas salaviin.

Tolliinspektuuri juhataja sõnul oli konteiner adresseeritud Tallinnas Vesse tänavale ASile Martikom, mida pole ettevõtteregistris registreeritud.

Samal aadressil on registreeritud aga sarnase nimega firma Martikon, kes on varem korduvalt alkohoolseid jooke importinud.

Üks Martikoni asutajaid Lauri Buntsel väitis, et firma müüdi uutele omanikele 26. augustil, seega päev enne salaviinakoorma avastamist. Seda fakti kinnitas ka Martikoni üks uusomanikke, kes nimetas end Taneliks.

Tolliameti andmetel käis sadamas alkoholikonteineri asjus isik, kes esitas juhiload Tanel Roodase nimele. Kuna konteiner oli sellel hetkel veel tollitöötajate poolt kontrollimata, anti Roodasele laevaveopaberid. Sellenimeline isik elab Laagris.

Väidetavalt kuulub Martikoni endistele omanikele eesotsas Lauri Buntseliga veel mitu hulgifimat, nagu Puuviljaparadiis ja Brullo. Samuti kuulub neile kergeid alkohoolseid jooke (longero) valmistav Drinko Jookide AS.

Buntsel ütles, et firma omanikud kavatsevad veel sellel kuul longerojookide tootmise lõpetada.

Drinko Jookide tegevdirektor Ahti Koppelmann on varem ettevõtte tegevust iseloomustades tunnistanud, et «asi ei läinud lihtsalt nii, nagu oleks tahtnud».

Hetkel kuum