9. september 1996 kell 22:00

Vastupandamatu soov olla valitav

Eesseisvate kohalike omavalitsuste valimisteks loodud valimisliitude nimekirjade eesotsas figureerivad nimed on valijatele juba tuttavad viimastest riigikogu valimistest. Nimelt üritab enamik praeguse riigikogu ja valitsuse liikmetest seada ennast sisse ka kohalikes omavalitsustes. Äripäev ei usu, et riigikogu ja valitsuse liikmete tung kohalike omavalitsuste volikogusse on tingitud vähesest töökoormusest. Seda, et riigikogu liikmed oma tööga hakkama ei saa, näitab ka käibemaksuseaduse muutmine. Paljud saadikud ei olnud endale jõudnud selgeks teha, mida seaduse muutmine tegelikult kaasa toob. Ilmselt peavad riigikogu liikmed kandideerima sellepärast, et paljudel erakondadel pole lihtsalt piisavalt väärikaid kandidaate, ja võib-olla üritab nii mõnigi saadik volikokku kandideerimisega suurendada oma sissetulekuid. Äripäev ei usu, et riigikogu liikmed on supersaadikud, kes jõuavad edukalt töötada nii riigikogus kui volikogus.

Hetkel kuum