• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti laevaremonditehas ostis rendivara ära

  Balti laevaremonditehase peadirektor Fjodor Berman ütles, et 30 miljonit krooni on optimaalne ja sellise hinnaga oli ta ka arvestanud.
  «Varem toimunud erastamiskonkursil oli ostuhind meie lõplikus pakkumuses isegi viie miljoni krooni võrra suurem,» lausus Berman.
  Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet sõnas, et laevaremonditehase vara müügitehinguga võib rahule jääda. «Mõtteis võib seda tehingut hinnata hindega kolm,» ütles Sarnet.
  Sarnet rääkis, et varade oksjoni teel müümisel ostjale mingeid lisakohustusi ei panda ja see toob tavaliselt oksjonile kokku rohkem huvitatuid ning hind võib kujuneda kõrgeks. Balti laevaremonditehase vara müümisel oli probleem, et rentnik oli ettevõttesse teinud umbes 14 miljoni krooni ulatuses parendusi. Seetõttu osales 22. augustil toimunud laevaremonditehase rendivara müügiks korraldatud oksjonil ainult vara senine kasutaja Balti Laevaremonditehase AS.
  «Lõplikuks hinnaks olime võrreldes alghinnaga arvestanud kuni 25 protsenti hinnatõusuruumi, aga samas on hea, et vara sai siiski müüdud,» rääkis Sarnet.
  Fjodor Bermani sõnul remondib laevaremonditehas ostetud tootmishoonetes diiselronge. Hooned moodustavad firma koguvarast umbes veerandi, on Berman väitnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.