• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kultuuriajakiri

  Kunagi oldi seisukohal, et taldrikukujuline elevantide-kilpkonnade seljas kiikuv Maa on tõeline keskpunkt ja kõik muu keerleb selle ümber. Veidi hiljem sai üks mees tuleriidal põletatud selle eest, et ta väitis maakera ümber Päikese tiirlevat. Seejärel oli hulk teooriaid, mis keerlemist aina keerulisemaks ajasid, kuni jõuti tänase teooriani ehk küberruumini -- kus kõik keerleb ümber @-märgi.
  Nädal tagasi kuulutas reklaamifirma Zoom välja küberruumis ilmuva ajakirja Dekadentz, mis on uus suund Eesti Interneti-pruukimises. Sisu ehk content on see, mis loob võrgule väärtuse, ja kindlasti on paberil mitteavaldatud sisu veidi teise väärtusega, võrreldes paberväljaannete Interneti-versioonidega.
  Dekadentz on vaatamata soovile olla kultuuriajakiri siiski praegu piiratud vaid massikultuuri reklaamiosaga, mistõttu tema seos vaid ühe reklaamifirmaga vajab parandamist majavälise kaasautorluse abil. Minusuguse kritiseerija jaoks on Dekadentzil tõsiselt inspireeriv sisu, mis loodetavasti peagi kirjalikul kujul oma väljundini jõuab. Ei saa lubada Zoomile monopoli konkurentide tögamise-kiitmise alal. Omalt poolt pakun välja uue rubriigi -- kliendiauhinna. Nimelt suudab iga hea art director mõelda välja geniaalseid reklaami-iideid, mis takerduvad klientfirma turundusinimese kõhkluse taha.
  Ajakiri pole loodud, kuni me ei suuda olla kindlad tema järjepidevas sisumuutuses ehk nn ilmumises. Lugege Dekadentzi, proovige ise endale logo ja reklaamartiklit genereerida, ning mis peaasi -- võrrelge saadut-loetut paberpressis ilmuvaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.