17. september 1996 kell 22:00

Parkimise lahendused eri hindades

Üha juurde tekkivad kaubanduskeskused peavad varem või hiljem hakkama lahendama oma klientide parkimisprobleeme. Võimalusi on mitu.

Kui kaubamajal ei ole vajadust laoruumide järele, võib parklana kasutada ka näiteks keldrikorrust. Välismaal on väga laialdaselt levinud külgedelt lahtised katusealused, mis laiuvad kaubamajade kõrval peaaegu sama suurena kui ostukeskus ise.

Ehituslikult on kahtlemata kõige odavam lasta plats ära asfalteerida ja sinna jooned peale tõmmata. Samas peab arvestama pidevalt tõusva maahinnaga. Kalkuleerides võib selguda, et eriti kesklinnas on otstarbekam mahutada platsist kaks korda väiksemale maa-alale kolm korda rohkem autosid.

Kõrvalolevas tabelis on ASi Kolde Projekt andmetele tuginedes välja toodud valik parkimisehitiste hindu. Hinnad on lõplikud, sisaldades kulusid alates käibemaksust kuni ehitaja kasumini. ÄP

Hetkel kuum