• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moldovaga sõlmimisel maanteeliiklusleping

  Teede- ja sideministeeriumi maanteeliiklusosakonna juhataja Lembit Kiviloo sõnul on tegemist kahe riigi vahelise maanteealase tüüplepinguga, mis reguleerib kauba- ja reisijate vedu ning transiiti mõlemas riigis.
  Kiviloo sõnul on seni põhiküsimustes kokkuleppele jõutud, lõplikult on veel kinnitamata vastastikku antavate kaubaveolubade arv. Tegemist on tasuta veolubadega rahvusvahelistele autovedajatele, mida vahetatakse riikide vahel võrdses koguses. Kui teise riiki tahab sõita rohkem autovedajaid, kui on lepingus ette nähtud, tuleb lubade eest maksta.
  Kiviloo ütles, et Eesti on teinud Moldovale ettepaneku sõlmida leping saja tasuta veoloa kohta. Lubade arvu peaks tema sõnul kindlaks määrama Eesti-Moldova ühiskomisjon.
  Kiviloo kinnitusel on lepingus ka punkt, mis ei luba sooritada riikide vahel kabotaazhvedusid. Tema sõnul on kabotaazhvedude keelustamise eesmärk kaitsta riikide siseturgu, sest keegi ei soovi, et teise riigi vedaja tuleb tema siseturule vedusid teostama.
  Kiviloo rääkis, et lepinguprojekt reguleerib ka selle, milline dokumentatsioon peab olema rahvusvahelisi vedusid tegeval juhil ja millise riigi seadusi tuleb min-gis olukorras järgida.
  Kiviloo ütles, et Eesti ja Moldova vahel praegu märkimisväärseid veomahtusid pole, kuid loodetavasti see tulevikus paraneb.
  Kui Moldova ja Eesti delegatsioonidel õnnestub lepingu tekst kooskõlastada, saadetakse maanteeliiklusalase lepingu projekt välisministeeriumitesse, kes kooskõlastavad projekti teiste ministeeriumitega ja esitavad selle valitsusele.
  Teisipäeval kiitis Eesti valitsus heaks Eesti ja Hispaania vahelise maanteeliiklusalase lepingu projekti. Eesti on maanteeliiklusalased lepingud sõlminud 19 riigiga, lisaks Moldovale on ettevalmistamisel ka samasugused lepingud Bulgaaria, Shveitsi, Tshehhi, Sloveenia, Portugali, Gruusia ja Kasahhiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.