• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas sisustaksite äripartneri nädalalõpu?

  URMO MÄNNI
  ASi Spider esimees
  Ei oska soovitada ühtegi kõrtsi või ööklubi, pole viimasel ajal tekkinud kohtadega kursis. Viiksin äripartnerid hoopis loodusesse, kuigi sügisel ei pruugi see enam nii ahvatlev tunduda.
  Näitaksin Eesti ürgset loodust, saari. Näiteks Pranglit, Kihnut. Mulle endale meeldib seal väga. Tuleb nautida seda, mis on veel jäänud.
  Kindlasti viiksin külalised ka ratsutama. Näiteks paljukiidetud «Viimse reliikvia radadele» Ahja jõe orgu. Osalesin sellel matkal ja see oli tõepoolest suurepärane. Kes ei tule ratsutamisega toime, võib sama teekonna ka jalgrattal läbida.
  Eesti maakondade majutus- ja teenindustase on varasemaga võrreldes märgatavalt paranenud, ehkki maavillast on ikka tunda. Aga võib-olla otsitakse sedagi. Nii teeninduse kui vaba aja veetmise võimaluste osas ei tohiks külaliste ees midagi häbeneda.
  OLEV SAARVA
  Vaibaparadiisi tegevdirektor
  Kui äripartner on näiteks 30--40aastne ning pole varem Eestis käinud, teeksin talle esmalt ekskursiooni Tallinna vanalinnas.
  Kuna meie firmal on esindused ka Tartus ja Pärnus, sõidutaks külalise ka sinna.
  Päevase programmi jätkuks läheksime koos õhtusöögile ning seejärel saadaksime külalise hotelli. Kui tegemist on näiteks tehase omanikuga, einestaksime Glorias, kui müügimehega, siis võib-olla Georges Brownis. Lõunasöögi koha valiksin kena vaatega, näiteks Lembitu või Carina restorani. Õhtuse programmi osas saab häid nõuandeid broshüürist Tallinn This Week.
  Külalistele on väga meeldinud ka väljasõidud. Näiteks ühepäevareis Võsule, Käsmu, Palmse mõisa, seejärel lõunale Viitna kõrtsi. Vanale tuttavale, kes Tallinnas korduvalt viibinud, võiks kaunis looduses korraldada barbecue.
  MARE ANNUS
  ASi ET-Info tegevdirektor
  Kindlasti koostaks pool- rahvusliku programmi, sest eliitkohtadesse satub ärimees niikuinii.
  Öömaja korraldaks Olümpiasse. Reede õhtul läheksime kindlasti Nigulistesse koori- või orelikontserdile. Pärast seda võiks vestelda Bonnie & Clyde'is. Laupäeval tutvustaks Eesti arhitektuuripärandit ja vana mõisakultuuri, kuna meie firma tegeleb ehitusega ning koostööpartneridki on sellest vallast. Esmalt külastaksime Palmse mõisa, jalutaksime sealses pargis, siis sõidaksime äsja restaureeritud Sagadi mõisa. Einestaksime Altjal. Laupäeva õhtu võiks veeta Astorias.
  Pühapäeva hommikul jalutaksime Tallinna vanalinnas, kindlasti Toompeal. Kohvipausi võiks teha Pika jala baaris. Edasi sõidaksime Rocca al Maresse, kus on tihti rahvuslik eeskava. Vabaõhumuuseum on ka suurepärane koht tutvuda vana taluarhitektuuriga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.