• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peatoimetaja vallandati reklaamiraha pärast

  «Meil tekkisid probleemid raha liikumisega,» tunnistas Mati Kebina, põhjendades peatoimetaja Marko Saareti kiiret lahkumist kevadel ilmuma hakanud Spordilehest. Kebina väitel on väljaandja kahju 200 000 krooni. «Aga ta on andnud juristi juuresolekul allkirja võlakirjale, kus oma võlga tunnistab,» kinnitas Kebina.
  Marko Saareti väitel on vaidlusalune summa poole väiksem ja tegelik Spordilehest lahkumise põhjus on hoopis isiklikku laadi. «Meie teed oleks nii või naa lahku läinud, see on leitud põhjus,» lausus ta. Samas ei eita Saaret, et erimeelsused reklaamiraha laekumises väljaandjaga olid.
  Kebina sõnutsi selgus, et Saaret müüs reklaami sularaha eest ja võttis reklaami tasuna vastu ka spordivarustust, mille hiljem maha müüs. Spordilehe suurim reklaamitellija oli Puma kaubamärgiga spordivarustust müüv AS Nino Sport Baltica.
  Tüli puhkedes arvutas omanik hinnakirja järgi, et reklaamitulu peaks olema 62 000 krooni, Spordileht oli saanud aga vaid 8000 krooni, selgitas Saaret. Reklaam läks tellitust suuremale pinnale, sest sinna polnud midagi muud panna, põhjendas ta. «Muidugi tunnistan oma kohustust väljaandja ees, kui ma allkirja andsin,» märkis Saaret. «Kokkuleppe järgi kirjutan selle summa eest tasuta artikleid Spordilehele,»
  Marko Saaret töötab praegu edasi Eesti käsipalliliidus, mida samuti toetab Nino Sport Baltica. Reklaami üliodav tellimine ja käsipallikoondise toetamine spordivarustusega Saareti sõnul seotud ei ole. Nino Sport Baltica tegevdirektor Raivo Vilbaste kinnitas, et lehereklaami eest antud spordivarustus pidi minema Eesti käsipallikoondisele. «Need asjad on otseselt seotud, sest Saaret istus mõlemal toolil korraga,» lausus Vilbaste.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.