• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa piirab viina ja piirituse sissevedu

  Peaminister Viktor Tshernomõrdin kirjutas alla määrusele sisseveetavale viinale ja etanoolile kehtestatavate kvootide kohta. Viina impordikvoot on 100 miljonit liitrit ja etanooli sisseveokvoot 10 miljonit liitrit.
  Tegemist on otsusega kaitsta Vene alkoholitootjaid, kes kaebavad juba mõnda aega, et odava ja viletsa kvaliteediga välismaise alkoholi sissevedu Venemaale kahjustab kodumaist tööstust. Suur osa välismaisest alkoholist tuuakse Venemaale naaberriikidest maksuvabalt.
  Ekspertide hinnangul veetakse Venemale aastas sisse 1,27 miljardit liitrit viina ja etanooli.
  Käesoleva aasta esimesel poolel vedas Venemaa statistikaameti teatel sisse 552 miljoni dollari eest alkohoolseid jooke. Alkohoolsete jookide hulgas on ka veinid.
  Itar-Tassi teatel lubab Venemaa 10 miljoni liitri sissevedu Ukrainast ja viie miljoni liitri sissevedu teistest endistest nõukogude vabariikidest. Venemaa peab pidama läbirääkimisi Euroopa Liidu ja USAga nende osa üle üldistes kvootides.
  Paljud kahtlevad, kas nimetatud abinõul on soovitud mõju ning kas see kodumaistele tootjatele kunstlikult nõrgendatud konkurentsi tõttu lõppkokkuvõtteks pigem kahju ei too.
  Kvootide vastaste arvates pole Venemaa alkoholiturg kaugeltki küllastatud ning kodumaised firmad võiksid tegutseda kõrvuti välismaistega.
  Ärilehe Kommersant andmeil tootis Venemaa alkoholitööstus 1995. aastal 1,21 miljardit liitrit viina ja etanooli, samal ajal kui nõudlus küündis 2,6--2,7 miljardi liitrini. REUTER-ETA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.