Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Igale oma olümpiaraamat

  Inreko Press esitles eelmisel teisipäeval koostöös Eesti Päevalehega kaante vahele jõudnud kopsakat, värvikirevat ja hinnalt kallimat raamatut, mis raamaturiiulil kindlasti pilku köidab. NT Kaubanduse veidi varem ilmavalgust näinud raamatuke on tunduvalt õhem, tagasihoidlikum, ent ka hinnalt mitu korda odavam, mistõttu sobilik eeskätt õhema rahakotiga spordihuvilisele.
  Täiesti eri kaalu on ka mõlema raamatu autorite kogemused spordiajakirjanduses. Kuigi aastatega spordikirjutamise raskekahurite staatusse jõudnud Paavo Kivine, Tiit Karuks ja Valeri Maksimov ei löönud kaasa kummagi teose valmimisel, on Inreko Pressi autorid pikaaegse spordiajakirjaniku kogemusega võrreldes Spordilehe noorukitega, kes NT Kaubanduse raamatu kokku panid.
  «Noored tahtsid midagi ära teha, et oma nime jäädvustada, ei saa ju neile kätt ette panna,» mõtiskleb NT Kaubanduse juhatuse esimees Mati Kebina valjult oma tagasihoidlikus kontoris Tallinna keskturul.
  Inreko Pressi tegevdirektor Donatas Narmont on kindlalt veendunud, et NT Kaubandus tuli oma raamatuga turule ainsa eesmärgiga teha ära Inreko Pressile. Seetõttu ei ole ta ka kitsi kommentaarides teise raamatu puuduste kohta ning kinnitab, et on võimeline üksi sellist raamatut kirjutama. «Istun teleka ees, loen lehti, kirjutan ning olümpia lõppedes ongi raamat valmis,» nõjatub Narmont mugavamalt oma kabineti nahktooli.
  «Spordileht täitis eesmärgi, jõudes esimesena turule,» kommenteerib kõrvaltvaatajana Eesti Televisiooni sporditoimetuse juht Toomas Uba. Temagi näeb konkurentsis vaid head, sest lugejal on võimalus valida. «Ma arvan, et raamatud ei ole võrreldavad ja kas peabki võrdlema,» on Uba hinnang.
  Võrreldamatud on ka mõlema sel kuul ilmunud olümpiaraamatu sünnilood. Kui Inreko Press pani märgi maha juba Lillehammeri taliolümpiat valgustanud raamatu ilmumise järel kahe talve eest, siis Kebinal tuli idee Atlanta suvemängude lõppfaasis. «Saabusin Atlantast enne mängude lõppu ja nägin linnas üht olümpiaraamatut ning äkki käis pauk, et võiks teha,» meenutab Mati Kebina. «Noored võtsid tuld ja läkski lahti.»
  Kebina sõnul olid kõik kirjutajad nõus raamatusse tasuta kaastööd tegema. «Ainuke kulutus oli Tiit Lääne Atlantast ostetud kaks kohvrit, millega ta statistika Eestisse vedas,» räägib ta.
  Toomas Uba on enda sõnul rahul mõlema raamatuga. Spordilehe autorid püstitasid kiirusrekordi, Inreko Pressi väljaanne on esinduslik ja avab sportlaste tausta, märgib ta. «Seni on taust jäänud avalikkuse eest varjule,» lisab Uba.
  Kahe raamatu suur erinevus ilmneb ka projekti tasuvuses. Mati Kebina välja antud raamatus reklaami pole. «Me ei aja tulu taga,» sõnab ta. «Tulu saan ma sellest jamast siin,» rehmab Kebina käega akna poole, kust paistab kirev turuplats.
  Inreko Pressi raamat seevastu kubiseb reklaamist, mida on jagunud ka väljaande kaantele. «See paneb mõtlema, kas me ei astu kinnisest uksest sisse,» mõtiskleb Toomas Uba. Reklaami pealetung olümpiamängudele on hell teema, millele pole ühest vastust siiani.
  Mõlema raamatu rahastajad vaatavad optimistlikult tulevikku ning vaevad juba järgmiste olümpiaraamatute perspektiivi. «Ettevalmistus Naganoks on alanud eesmärgiga teha tasemel raamat,» teatab Mati Kebina. «Nagano on silmapiiril ja meelierutav projekt on Sidney,» tõdeb ka Narmont.
  «Tegijad ei peaks solvuma, sest irisejaid, kes ise midagi teha ei suuda, leidub alati,» võtab Toomas Uba kokku arutlused kahe olümpiaraamatu plussidest ja miinustest.
 • Hetkel kuum
Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
S&P 500 sulgus järjekordselt oma uuel rekordtasemel 5 433,74 punkti juures
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Wall Street sulgus neljapäeval erisuunaliselt: S&P 500 tegi sel nädalal juba mitmendat korda juba oma ajaloo rekordi ning edenes +0,23%, Dow 30 langes -0,17% ning Nasdaq tõusis +0,34%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Rail Balticu projekt on ohus: puudu on kuni 19 miljardit eurot
Rail Balticu projekti edasiliikumine on ohus, sest seitsme aastaga on selle hinnanguline maksumus neljakordistunud ning sellest võib tekkida 10–19 miljardi eurone eelarvepuudujääk, leiavad Eesti, Läti ja Leedu riigikontrollid täna avaldatud ühisaruandes.
Rail Balticu projekti edasiliikumine on ohus, sest seitsme aastaga on selle hinnanguline maksumus neljakordistunud ning sellest võib tekkida 10–19 miljardi eurone eelarvepuudujääk, leiavad Eesti, Läti ja Leedu riigikontrollid täna avaldatud ühisaruandes.