29. september 1996 kell 22:00

Phare toetab piiri

Pharelt tulev tagastamatu abi suurus Eestile on 30 miljonit krooni, lausus siseministri nõunik Aivar Viisma. Abi suunatakse piirirajatiste tehnika uuendamisse ning parandamisse, märkis siseministeeriumi asekantsler Tiit Sepp. Kõige viletsamas seisukorras on idapoolsed piiripunktid ja kindlasti suurem osa lähebki sinna, täpsustas ta. Viisma sõnutsi seatakse esimeses järjekorras piiripunktides üles elektronsilmad.

Sepa sõnul on siseministeeriumil n-ö rahajagamisprojekt valmis, kuid kuna see vajab kooskõlastamist rahandusminsteeriumiga, ei saa ta projekti täielikult avalikustada. Järgmisel nädala alguses peaks rahandusministeerium andma projektile kooskõlastuse.Tema sõnul ei ole aga seni rahandusministeeriumiga mingit sidet olnud.

Rahandusministeeriumi peaspetsialisti Lembit Talli sõnade kohaselt ei tea tema kui asjaosaline aga Phare abirahast midagi. Asekantsler Tiit Sepp tõdes, et tegemist on lihtsalt infosuluga.

Raha saabumisaega Eestisse ei osanud Tiit Sepp öelda. Euroopa Liiduga asjaajamine olevat raske ja aeganõudev.

Hetkel kuum