• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buss kolmepäevase väljasõidu tarbeks

  Vähemalt 40 inimesele mõeldud busse üürib Eestis kümmekond firmat. Hinnad on sarnased, ent tingimused ja mugavused erinevad. Kõigis pakutud bussides on mikrofon, vähestes ka video ja soe vesi.
  Firmasiseste seminaride ja väljasõitude korraldajatel tuleb tihti leida ürituse jaoks just sobiv bussivariant, kuna isiklike autodega sündmuspaigale sõitmine võib kujuneda mõttetuks ja autoomanikule ebamugavaks. Kuna talvel otsustavad paljud kollektiivselt Pühajärve kanti külastada, palusime seitsmel transpordirendiga tegeleval firmal toimetada 35 inimest reede hommikul Tallinnast Pühajärvele ning pühapäeva õhtul Tallinna tagasi.
  Kuna oletatav väljasõit kestab kolm päeva, soovitati rendifirmadest buss seltskonna käsutusse jätta. See võimaldab teha ka lühemaid sõite Pühajärve kandis. Samuti tuleb see odavam kui maksta kinni bussijuhi kaks tühjalt sõidetud otsa, vahe võib tulla kuni tuhat krooni.
  Kuigi tõenäoliselt väljasõidu teisel päeval bussi ei kasutata, tuleb siiski selleks päevaks arvestada tasu, firmast olenevalt, kas kümne või kaheksa töötunni eest, see teeb kokku ca 600--800 krooni.
  Odavaimad variandid pakkus Tallinna autobussikoondis ja hiidlaste Leiger, ent seejuures on jäetud enamus bussijuhiga seotud kuludest arvestamata. Leigeri raadio ja mikrofoniga varustatud Scaniad pärinevad 1980.--1982. aastast.
  Lõpliku teenuse hinna pakkus vaid Põltsamaal asuv Triin, kelle puhul ei tule isegi Tallinna sõitmise kulusid juurde arvestada, nagu loodetavasti ka Leigeri teenuseid kasutades. Triin pakub vaid kõigi mugavustega busse, ent hoiatab, et buss tuleb varakult broneerida, kuna koolilapsed kasutavad nädalalõppudel nende teenust väga usinalt.
  Cassandralt tundub olevat kõige keerulisem bussi saada, kuna need võivad olla rühmadega välisreisil. Vastupidiselt teistele firmadele ei tutvustanud Cassandra tunnihindu, pakkudes vaid orienteeruva summa. Scania bussis on vaid mikrofon, Mercedese bussis ka sooja vee aparaat.
  Mootorreisidest ja MRP Liinidest saab bussi kõige kiiremini: piisab nädalast või vähemastki etteteatamisajast. Firmad pakuvad kaugsõitudeks kohandatud Ikarusi, mis on liinibussidega võrreldes ruumikamad ja mugavamate istmetega. Mõlema puhul tuleb arvestada ca 4000kroonise väljaminekuga.
  Kuigi osa firmasid nõuab kuni 50protsendilist ettemaksu, tuleb enamusega siiski eelnevalt leping sõlmida. Lepingu ja garantiikirja olulisust ei rõhutanud üksnes Triin, Cassandra ja MRP Liinid.
  Kõige rangem tundub olevat Mobilo, kelle teenuseid kasutades tuleb saata garantiikiri ja sõlmida leping kasvõi faksi teel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.