• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna sünnib lennunduspuul

  Eestist osalevad majandusühingu ühe vormi ehk puuli loomisel neli kindlustusseltsi -- ASA, Balti Kindlustusselts (Bico), Inges ja Salva.
  Bico peadirektor Jaan Marks ütles, et selts on sõlminud lennukite kindlustuspoliise juba väga pikka aega. Puuli loomine on Marksi kinnitusel vajalik selleks, et vähendada edasikindlustuse kulutusi.
  Marksi sõnade kohaselt võimaldab lennunduspuul korraga edasi kindlustada mitu lennukit, mistõttu kulutused edasikindlustusele vähenevad oluliselt. «Iga lennukit üksikult edasi kindlustades kulub juba paberit palju rohkem,» sõnas Marks.
  Kindlustusseltside liidu president Matti Klaar, kes on ühtlasi edasikindlustuskontserni Swiss Re esindaja Eestis, ütles, et kindlustusseltsid kavatsevad puuli edasi kindlustada mitme rahvusvaheliselt tuntud edasikindlustusseltsi juures.
  Lisaks Swiss Re-le osalevad puuli edasikindlustamisel tõenäoliselt ka Kölnische Rück ja Münchener Re. Kõik kolm kuuluvad maailma suuremate edasikindlustusfirmade hulka.
  Kolmes Balti riigist osaleb puuli loomisel enamik suuremaid kindlustusseltse, algselt pidi puulis osalema ka Eesti Kindlustus, kes siiski loobus. Kokku on kolmes riigis kokku üle 300 lennuvahendi, mis on potentsiaalsed kindlustusobjektid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.