2. oktoober 1996 kell 22:00

Leppik otsib kohtuväliseid lahendeid

T.L. Investeeringu ASi ajutine pankrotihaldur Andres Tootsman kinnitas, et Tõnu Leppik saabus sel nädalavahetusel Eestisse ning kohtus pankrotiavalduse esitanud ASi Baltfood juhtidega. Baltfood nõuab T.L. Investeeringutelt 1,7 miljonit krooni.

Tootsmani väitel üritab võlgnik võlausaldajaga kokkuleppele jõuda. Ilmselt nädala jooksul peaks selguma, kas Tõnu Leppik on veel maksujõuline ning suudab oma võlgnevuse Baltfoodile kustutada, rääkis pankrotihaldur.

Baltfoodi tegevdirektor Rauno Otsepp kinnitas samuti, et ta on Tõnu Leppikuga kohtunud. Otsepp ütles, et on pidanud Leppikuga küll mitmeid läbirääkimisi, kuid mingit konkreetset võla tasumise tähtaega ei ole Leppik välja käinud.

Oktoobri lõpus peaks Tallinna linnakohtus tulema arutusele Tallinna linnavaraameti hagiavaldus T.L. Investeeringu vastu 2,3 miljoni krooni nõudes. Linnavara- ameti esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ütles, et tema teada ei ole Leppik selle võla tasumise suhtes veel mingeid kokkuleppeid üritanud otsida.

Leppiku enda sõnul pole ta hagiavaldust näinud ega ka ühtegi kohtukutset saanud. Linnavaraameti nõue tuleneb T.L. Investeeringu võlast erastatud Laagna poe eest, mille ta on juba jõudnud edasi müüa.

Leppik on ise väitnud, et T.L. Investeeringul on Venemaal kaks tehast, kust pärineb ka tema põhiline sissetulek. Lisaks osutab firma ekspediitorteenuseid ja ostab üles võlgu.

Eestis on T.L. Investeeringu äritegevus soikunud. Tänavu kevadel müüs ta oma osaluse Metropoli restoranis, ka seisavad Lasnamäe nõlval tühjalt miljoni krooni eest ostetud neli paekivihoonet.

Hetkel kuum