• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mees nagu tank

  - Kolm aastat tagasi, kui isamaalased Väino Sarneti erastamisagentuuri etteotsa upitasid, ei osanud keegi karta, et tegemist on põikpäise mehega, kes poliitikute ambitsioone millekski ei pea ja järjekindlalt oma rida ajama hakkab.
  Sellest ajast on teda vabariigi ühe magusaima ametikoha pealt mitmeti lahti kangutada üritatud, kuid tulutult. Väino Sarnet istub kangekaelselt erastamisprotsessi eesotsas ja suudab seda protsessi paljude huvigruppide kiuste ka juhtida.
  Oma ametisoleku aja jooksul on Väino Sarnet oma meeskonnaga suutnud riigi käest võõrandada põhilise osa kaubandus-, teenindus- ja tööstusettevõtetest. Nende ettevõtete erastamisel on eelistatud välismaist kapitali, mis on tõestanud läänemaailmale, et Eesti riik on tõsiste majandusreformide teel.
  Möödunud nädalal tutvustas erastamisagentuur eesotsas Sarnetiga Eesti Raudtee, Eesti Põlevkivi, Eesti Energia, Tallinna Sadama ja Eesti Telekomi erastamise plaani. Plaan tõotab juba eos kaasa tuua ägedaid vaidlusi, sest on ju tegemist ettevõtetega, mida liialdamata erastamispärliteks võib pidada.
  Ühtlasi andis Sarnet ninanipsu Tiit Vähi ja Arvo Niitenbergi heakskiidul Eesti Energiat noolima tulnud USA energeetikakontsernile NRG, kes haistis siinsest energiamajandusest kerget saaki. Sellega on Sarnet nii välis- kui kodumaiste investorite meelehärmiks tõestanud, et Eestis ei saa rahvuslikku rikkust lausa kamaluga taskusse ajada. Vähemalt senikaua, kui erastamisagentuuri juhib Väino Sarnet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.