14. oktoober 1996 kell 22:00

Uus juht reisibüroole Estonian Holidays

Estonian Holidaysi nõukogu esimees Jaak Ginter märkis, et Huul valiti teiste konkureerijate hulgast välja varasema turismialase kogemuse tõttu. Tema sõnul on Huul tegelenud Haapsalus turismialaste arendusideede väljatöötamisega.

Estonian Holidaysi endine tegevdirektor Erki Urva lahkus firmast seoses uue juhtkonna ametisse määramisega sel suvel ning asus tööle reisibüroo Wris tegevdirektorina.

Estonian Holidaysi tegevdirektori ametikohale kandideeris üle kümne inimese. «Ülejäänud kandidaadid olid võib-olla rohkem head administraatorid,» kommenteeris Ginter konkurssi.

Andres Huul töötas enne Lääne maavalitsuses ametisse asumist Haapsalu Veidemanni gümnaasiumi direktorina.

Ginter lausus, et uuel juhil tuleb hakata tegelema Estonian Holidaysi arendamisega, kuna viimasel ajal on firma olnud staatilises seisus ning osa turuosa on ära antud. «Ei saa enam elada ainult tänases ja homses päevas, vaid kolm aastat eespool,» märkis ta.

Estonian Holidays kuulub firmale E. H. Turism, millel on lai firma töötajatest aktsionäride ring, üks aktsionäre on ka ASi Esma juhatuse esimees ning mitme firma omanik Jaak Ginter.

Ginter märkis, et arvatavasti tõmbub Estonian Holidaysi aktsionäride ring lähiajal koomale, kuna mitmed firma töötajad, sh ka endine tegevdirektor Erki Urva, on otsustanud oma aktsiad maha müüa. Ginter tunnistas, et on huvitatud aktsiate omandamisest. Firma aktsiakapitali suurus on praegu 1,4 mln kr.

«Seoses äriregistrisse kandmisega muutub lähiajal ka praegune absurdne olukord, kus üks firma kogub võlgu, teine teenib,» kommenteeris ta Estonian Holidaysi kuulumist firmale E. H. Turism. Tulevikus peaks alles jääma vaid üks firma, lisas ta.

Hetkel kuum