• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas see mõjutab aktsiat?

  Olen seisukohal, et Hoiupanga aktsia hind peaks pärast emissiooni natukene alla tulema. Selle emissiooni maht ei ole väike ja pole ka välistatud, et pärast emissiooni lõppu võtavad mõningad investorid oma võidu välja ja müüvad osa aktsiatest maha. Ma eeldan, et see peaks pakkumist suurendama ja sellega koos peaks hind ka langema.
  Kui palju aktsia hind langeb, seda on raske öelda, kuna Hoiupanga aktsia on alati olnud natukene kallim kui teiste pankade aktsiad. See on ilmselt seletatav Hoiupanga potentsiaaliga seoses panga tütarettevõtetega ja muude investeerimisprojektidega. Hoiupank on selles mõttes arenev pank. Aktsia hind oleneb üldisest turu aktiivsusest.
  Aasta lõpuks ei julgeks ma küll mingisugust hinda ennustada, aga eeldan, et lähema poole aasta jooksul peaks hind jõudma kuhugi 45 krooni kanti vaatamata sellele, et vahepeal võib toimuda hinna osas ka kõikumisi. Pikemas perspektiivis on see minu arust aga väga hea investeering.
  On muidugi oht, et mõni suurinvestor võib oma osalust vähendada, aga suurinvestorid teevad seda tavaliselt natukene ettevaatlikumalt ja professionaalsemalt kui keskmised ja väikeinvestorid.
  Kui suurem tegija tuleb oma osalust müüma, siis ei lähe ta seda laialt turule pakkuma ja sellega hinda kõigutama, vaid ta teeb eeltööd ja otsib investori, kes talt aktsiad kokkuleppehinnaga ära ostab. Kui suurte kogustega tullakse turu kõikide osalejate juurde hinda alla tampima, siis võib see hinnale oluliselt mõjuda ja hind võib hakata kõvasti kõikuma. Ma eeldan, et suurinvestorid nii ei tee.
  Kõigil praegustel Hoiupanga aktsionäridel on eelisostuõigus ja tõenäoliselt paljud aktsionärid seda ka kasutavad. See tähendab, et aktsiad saadakse suhteliselt soodsa hinnaga kätte, mis võib tekitada olukorra, kus lühiajalised investorid soovivad pärast emissiooni need aktsiad kohe realiseerida. Tõenäoliselt viib see lühiajaliselt hinda alla. Pikemas ajalises perspektiivis peaks aga hind tulema samale tasemele kindlasti tagasi, kui ei toimu panga tegevuses mingeid negatiivseid muutusi. On suhteliselt tõenäoline, et tekib piisav lühiajaliste investorite hulk, et hinda mõjutada.
  Hoiupanga aktsia kohta ei oska ma midagi täpset öelda. See tuleneb sellest koosseisust, kellele aktsia kuulub. Hoiupanga aktsionärid on suures osas väikeinvestorid ja siis on hästi suured, institutsionaalsed investorid, kes moodustavad 80%.
  Ma arvan, et pärast emissiooni jääb aktsionäride koosseis suures osas samaks ja kuna on sellised investorid, siis pole aktsia likviidne. Kui fondid selle aktsiaga kaupleksid, siis aktsia hind peegeldaks rohkem üldist keskmist taset turul. Praegu on aga Hoiupanga aktsia keskmisest turuhinnast pidevalt kallim olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.