• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spordirahast

  Mis on sportlase parim palk? Loomulikult olümpiamängude või maailmameistrivõistluste kuldmedal kui suurim tasu valatud higi ja kulutatud treeningkilomeetrite eest.
  Atlanta olümpiamängudel väitsid mitmed meie atleedid, et nende edasine jätkamine tippspordis sõltub sellest, kas nad saavad treeninguteks rahalist toetust. Raha on vaja leida juba sel sügisel, kinnitasid nad. Me ei taha enam oodata olümpiaeelse aastani, kui käivitub ulatuslik sponsorlusprogramm, seni tuleb ka ära elada, ütlesid sportlased.
  Leian, et ebapiisava ettevalmistuse üks põhjus oli ka sportlase toetusmeeskonna, st treenerid, arstid, mänedzher, puudulikkus. Enamus sportlasi teadvustas, et nad peavad sooritama Atlantas küpsuseksami, kuid paljudel jäi tippvorm võistluseelsele päevale või tuli «purakas» välja pärast põhiesinemist.
  Selleks, et vorm õigel ajal ja õiges kohas realiseeruks, on vaja ka toetusmeeskonna abi. Treeneri ja arsti pühendumine sportlasele sõltub lõppude lõpuks jälle rahast.
  Kultuuriministeeriumi ja spordiametnike algatuse tulemusena võivad kümmekond Eesti tippu nüüd lisarahale loota. Sportlastele on kõige meeldivamad kindlasti need kuus tuhat krooni iga kuu, mille kasutamise üle ei pea kellelegi aru andma.
  Seni kehtis ikka põhimõte, et iga saunaskäigu või ostetud banaanikobara eest tuli tshekk esitada. Esmakordselt sisaldab kultuuriministeeriumi taotletav summa ka treenerite ja hooldusmeeskonna stipendiume. See, kas treenerile enne Atlantat jätkus raha, sõltus, kui palju sportlasel endal stipendiumist üle jäi.
  Välja pakutud toetuskava tundub sümpaatne ja kui kõik taotletavad summad ka riigieelarvesse sisse viia õnnestub, võib loota, et meie tänased tipud järgmise olümpiani välja veavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Brenti nafta tõusis seitsme aasta tippu
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Brenti toornafta hind tõusis täna seitsme aasta tippu, sest Jeemeni Houthi rühmitus ründas Araabia Ühendemiraate, mis suurendab poliitilisi pingeid piirkonnas, vahendab Reuters.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.