• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna vanalinn pole rentnikule atraktiivne

  Linnavolikogu revisjonikomisjoni liikme Feliks Unduski ütluse kohaselt pole vanalinna majade rentimise vastu aga huvi sugugi langenud. «Tegemist on lihtsalt linnaisade katsega kaitsta iseend ja oma tegusid, mida nad ei ole senini suutnud tõestada, « lisas Undusk.
  Kesklinna valitsus on põhjendanud vanalinna vähest väljarentimist Tallinna volikogu kehtestatud kõrgete hindadega.
  Unduski sõnul saab kõrgete hindade puhul asendada rendisumma neljaks-viieks aastaks hoonesse investeeritud vahenditega, kandes investeeringu samal ajal ka bilanssi. Linnaosa valitsus on tegutsenud ebaausalt, annab hooned madala hinnaga rendile lubatavate investeeringute vastu, ise dokumentides eelnevat kajastamata, lausus Undusk.
  Toivo Susi tõdes, et suureks probleemiks on rentnikele pangalaenu saamine. Eesti firmad ja elanikud ei ole nii jõukad, et oma käibevahenditest hoonet välja ehitada, lausus Susi.
  Susi sõnul näeb kesklinna valitsus lahendusena tuua vanalinna rohkem elanikke, kes suudaksid ehitada oma vahenditega, arvestades edaspidise korterite erastamise võimalusega.
  Ka Feliks Undusk on päri, et võimalikult palju linnale mittevajalikke ruume tuleks müüa ja rentida.
  «Info rentimiste ja müükide kohta liigub praegu aga tuttavatele ja sõpradele,» lisas Undusk.
  Kesklinna valitsuse andmeil on praegu 1825 linna poolt rendile antavast pinnast 34 kasutamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.