• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopas tekib tugev konsultatsioonifirma

  Firma ainuomanikuks saab Gemini emafirma Cap Gemini Group, mis saab oma valdusesse kõik Prantsuse konsultatsioonifirma SIAR-Bossard aktsiad. Seni kuulus Geminile 49% SIARi aktsiatest. Liitumise tulemusena tekib maailma üks suuremaid konsultatsioonifirmasid, mis on spetsialiseerunud juhtimiskonsultatsioonile.
  Põhjalas on SIAR tegutsenud 1960. aastate keskpaigast peale, tol ajal oli see rahvusvahelise võrguga Skandinaavia firma. Koostöö Prantsuse firmaga Bossard viis nende ühinemisele 1990. aastate algul. Kokku töötab SIAR-Bossard'i heaks 20 riigis 800 konsultanti ja tema käive on umbes 1,53 miljardit Eesti krooni. Firma tegevuse raskuspunkt on Euroopas. Umbes 90 konsultanti töötab Põhjala turul, olles umbes võrdselt jaotunud Rootsi, Soome ning Baltimaade ja Peterburi piirkonna peale.
  Gemini peakorter asub USAs ning tema teenistuses on üle maailma kokku 1400 konsultanti. Põhjalas on ta umbes sama suur kui SIAR, kuid põhiliselt tegutseb ta Norras ja Taanis.
  «SIAR-Bossard'i ja Gemini ühinemine vastab suurepäraselt meie arenguplaanidele Põhjamaade turul ning on sellest seisukohast strateegiliselt oluline,» ütles Gemini tegevdirektor Põhjamaades Øysten Josefsen. Alles kuu aega tagasi ostis Gemini Rootsi konsultatsioonifirma Svennerstål & Partners.
  Ka SIAR-Bossard'i tegevdirektor Põhjamaades Mikael Behm oli ühinemisega rahul. «Me oleme mõlemad huvitatud uuest turust Läänemere piirkonnas ja koos oleme seal veelgi tugevamad,» kinnitas Behm.
  Konsultatsioonifirma SIAR-Bossard Eesti AS tegutseb alates 1989. aastast ja praegu töötab seal üheksa inimest. Nagu ütles SIAR-Bossard Eesti ASi tegevdirektor Vello Rääk, ollakse spetsialiseerunud ärikonsultatsioonidele, mille eesmärk on abistada suuri firmasid juhtimisstrateegia kujundamisel ning nõustada suurfirmade juhte. Eesti konsultatsiooniturul nähakse konkurentidena üknes rahvusvahelisi audiitorfirmasid, nagu KPMG ja Price Waterhouse.
  Kuna SIAR-Bossard Eesti AS peab oma suhteid klientidega konfidentsiaalseks, siis käimasolevaid konsultatsiooniprojekte ei olnud Vello Rääk nõus kommenteerima.
  1990. aastate algul asutas SIAR-Bossard esinduse ka Riias, Vilniuses ja Peterburis ning nagu nähtub ühinemisteatest, pannakse tulevikus sellele turule suurt rõhku. DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.