Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seppälä tekitab nurinat

  Viru kaubanduskeskuse sissekäik tundub hele, rõõmus ja avar. Edasi tuleb äritänav, kus on eri tüüpi kauplused, mis on kujundatud igaüks oma traditsiooni kohaselt. Parima mulje jättis optikakauplus. Teised poed on liiga täis. Kõige suurem häda ongi see, et väikesel pinnal püütakse liiga palju eksponeerida. Igal pool, kuhu lähen, põrkan kohe mingi mantli otsa. Kõige viletsama väljanägemisega on Seppälä. Seal nagu polekski kujundust. Hull on ka lillemüügikoht. Kohvikus on valitud vale mööbel -- korvmööbel ja ruudulised laudlinad sinna ei sobi, stiil peaks olema kainem. Tore on kaubatänava sinine lagi. Meeldis värviline valuutavahetuspunkt. Sokose kaubamajas on teine korrus parem kui esimene.
  Kui külastan teisi kaubandusettevõtteid, siis mind kui professionaali hakkavad teatud asjad, nagu näiteks kauba väljapanek, häirima. Seepärast katsun end välja lülitada ja käia poes kui tavaklient. Kliendina Viru kaubanduskeskuse interjöörist midagi häirivat meelde ei tule. Veidi kaootiline on vaid kaubanduskeskuse ruumiplaneering. Kui klient keskusse siseneb, siis ta päris täpselt aru ei saa, kus ta parajasti viibib. Ei ole võimalik teha selget vahet, kus Sokos algab, kus lõpeb jne. Määratlus peaks olema selgem. Kui mina lähen keskusse, sealsetesse kaubaboksidesse, siis võtan seda tervikuna. Päris õige see vist ei ole. Sokose kaubamajas on ruumi piisavalt, seal saab liikuda. Seppäläs on liiga kitsas.
  Viru kaubanduskeskus on tõeliselt euroopalik keskus. Samas natuke soomelik, st Soome kaubamaja koopia. Eriti Sokos on Soome Sokose väike mudel. Positiivne on see, et keskuse kaubatänaval on erinevad kauplused. Ühes kaubamajas peabki olema lai skaala kaupu ja teenuseid. Meeldib, et seal on söögikoht. Kui Stockmann veel Viru kaubanduskeskuses asus, siis oli seal väga kitsas. Nüüd on ruumiplaneering parem, ehkki veidi suurem võiks Sokos siiski olla. Osakonnad paiknevad loogilise süsteemi järgi. Kui midagi ostan, siis tavaliselt tean, kus vajalik kaup asub ning selle ülesleidmine raskusi ei valmista. Meeldib, et kaubamajas on eskalaator. Valgustus ja mööbel on euroopalik.
  Viru kaubandusekeskuse interjöör pole negatiivseid emotsioone tekitanud. Tegemist on tüüpilise kaubamajaga, midagi eriskummalist seal ei ole. Erinevate kaupluste olemasolu on üsna hea.
  Kauplusi külastades ei ole tekkinud tunnet, et seal on liiga kitsas, ehkki rohkem ruumi võiks ju alati olla. Siiski jääb kitsaks Seppälä kauplus, kus on tegemist, et varnade vahel käia. Eskalaator kaubanduskeskuses mõjub hästi. Ka valgustus ja kauba väljapanek on täitsa hea. Interjööri pole ehitaja pilguga eriti vaadanud. Küll aga mõjuvad veidi inetu ja poolikuna aknad, mis väljast jäänud vanamoodi, kuid seest seina, kardinate ja kaupadega kaetud. Lõpetatud töö oleks kallimaks läinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kvartali lõpp kallutas kõik USA kolm peamist indeksit karuturule
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Kõik kolm peamist Wall Streeti indeksit langesid pärast ebakindlat kauplemispäeva ligikaudu 1,5%. S&P 500 lõpetas kvartali kahe aasta madalaimal tasemel.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.