31. oktoober 1996 kell 22:00

Reformierakond Tartus pika ninaga

Tartu linnavolikogu valis neljapäeval 30 poolthäälega 48 häälest Tartu linnapeaks Tõnis Lukase Isamaaliidust ja volikogu esimeheks senise linnapea Väino Kulli valimisliidust Tartu 2000.

Seega suudeti peale pikki läbirääkimisi seljatada reformierakond, kes näitas linnavalitsuskoalitsiooni moodustamisel üles kõrkust ja upsakust ning peab nüüd jääma opositsiooni keskerakonnaga. Viimasega pole aga reformistide läbikukkunud linnapeakandidaadi Neinar Seli sõnul võimalik koostööd teha. Võib arvata, et selline asjade käik pole reformierakonnale kaugeltki meeltmööda ja tekitab veel palju paksu verd ning lootuste purunemisi. Matsid ju mitmed oravapartei liikmed sooviga võimule pääseda valimiskampaaniasse kenakesed summad isiklikku raha, mis nüüd on tegelikult tänu iseenda poliitilisele paindumatusele tuulde lennanud. Teisalt peavad aga Tartu reformistid õnnelikud olema, et koolirahaga üle ei pingutanud.

Hetkel kuum