• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas assotsiatsiooni tegevus on kasulik väikeettevõtetele?

  Suurettevõtete assotsiatsioonist on kasu kõigile Eestis tegutsevatele ettevõtjatele. Assotsiatsiooni üks eesmärke on soodsa ettevõtluskliima ja väliskaubandustingimuste toetamine ja sellest võidavad kõik ettevõtjad. Ei ole tegemist mitte suurettevõtjate kitsa huviga, vaid see assotsiatsioon aitab tuua ettevõtjate probleeme paremini esile ja aitab seista ettevõtjate huvide eest. Suurettevõtted suudavad seda paremini teha, sest nende mõjujõud on suurem.
  Tegemist on lobby-organisatsiooniga, mis peab hakkama jälgima, et Eestis oleks ettevõtjatele soodus keskkond, mis tagab kogu Eesti majanduse arengu. Ma arvan, et sellepärast peaks Eesti majandusele tervikuna olema kasulik, kui see organisatsioon hästi töötab. Me oleme kokku leppinud, et see organisatsioon ei hakka esindama mingisuguse kitsa kildkonna huve.
  Ma arvan, et assotsiatsiooni kuuluvate ettevõtete nimekiri on piisavalt mõjuvõimas. Assotsiatsiooni mõjuvõim seisnebki tema liikmetes. Selle organisatsiooni üks eesmärke on eksportturgude laiendamine, sest Eesti turg on liiga väike.
  Kindlasti ei ole sellest assotsiatsioonist kasu väikeettevõtetele. Igasugustest ettevõtluskliima parandamistest lõikavad enamasti kasu ikka suurettevõtted. Olgu see näiteks kasvõi kaitsetollide kehtestamine. Võidaks suurettevõtted, kuid talunik oleks see, kes mööda pükse saaks.
  Kelle arvel see suurettevõtete huvide kaitsmine siis veel toimub kui mitte väikeettevõtete arvel? Väikeettevõtjad maksavad lõpuks ikka kõik kinni.
  Väikeettevõtete tasku pihta käib näiteks ka erastamisel olevate suurettevõtete maksuvõlgade kustutamine. Kui vaadata seda nn Pärnitsa päästmise programmi, siis on poliitilistes ringkondades ja valitsuses lobby tegemisest ka kasu olnud. Mulle on suurettevõtete assotsiatsiooni loomine mõnes mõttes arusaamatu. Hannes Tamjärv ja Aadu Luukas on ise juba piisavalt mõjukad. Assotsiatsiooni loomine on suuresti tingitud edevusest ja seda näitas ka juba avaüritus. Mõeldakse igasuguseid organisatsioone välja, et siis nendesse astuda. Arvata võib, et mõned organisaatorid üritavad sedasi ka poliitikasse jõuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.