• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP pangasektori indeks lõi rekordi

  Teisipäeval, 5. novembril, registreeriti Tallinna väärtpaberibörsil ja selle vabaturul 182 tehingut, mille käigus vahetas omanikku 494 830 väärtpaberit kogukäibega 12 801 710,6 krooni.
  Hoogsalt kerkivad ÄP indeksid tõusid eile mõlemad uuele rekordtasemele. Üldindeks jäi pärast 2,08punktist (+0,62%) tõusu pidama 337,05 punktile. Pangasektori indeks tõusis päevaga 4,45 punkti (+1,24%) ja peatus uut rekordit tähistaval 364,37 punktil.
  Kui vahepealsel perioodil püsis investorite tähelepanu rohkem vabaturu aktsiatel, siis eile langes tähelepanu börsiaktsiatele. Kuuest börsi põhi- ja lisanimekirjas noteeritud aktsiast, tõusis sulgemishind eelmise päevaga võrredes koguni viiel (Hansapanga aktsia sulgemishind jäi muutumatuks). Suurima tõusu tegi jälle Hoiupanga aktsia (+5,64%), järgnesid pikka aega stabiilsed püsinud Forekspanga (+1,54%) ja Ühispanga (+1,37%) aktsia.
  Kuigi vabaturul valitses eile langusmeeleolu, tegid paar aktsiat sealgi korraliku tõusu -- Rakvere LK aktsia hind tõusis päevaga 4,35%, 6,00 kroonile, ja Estiko aktsia 2,08%, 34,35 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.