• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennufirmad kokkuleppest veel kaugel

  ASi Estonian Air asepresident Toomas Leis ütles, et eilsel kohtumisel SASi esindajatega esitasid mõlemad osapooled oma variandid, kuidas erimeelsusi lahendada ning lepiti kokku, et pooled informeerivad kohtumise käigust oma lennuametit.
  Kuigi eile istuti taas ühise laua taga, on Toomas Leisi ütlusel mõlema poole arusaamad siiski erinevad. Tema sõnul ei lepitud eile SASi esindajatega kokku, millal uuesti kohtutakse.
  Arvestades vajadust tekkinud olukord võimalikult kiiresti lahendada, on osapooled Leisi sõnul vajaduse korral valmis uuesti kohtuma igal hetkel. «Lisaks surub peale ka aeg,» ütles ta. Teatavasti kavatseb Estonian Air alustada lende Tallinna--Kopenhaageni liinil 16. novembril.
  Toomas Leisi sõnul teostab SAS teadlikult turupoliitikat, mille eesmärk on Estonian Air Kopenhaageni liinilt kõrvale lükata. Leisi ütlusel on suurfirmal väiksema täituvusega lende võimalik subsideerida, kuid väikefirmadele mõjub see hukutavalt.
  SAS tahab ka talvise lennugraafiku ajal jätkata Kopenhaageni liinil kahe lennuga päevas.
  Leisi sõnul aga ei jätku pärast 16. novembrit, mil alustatakse nende poolt kolmanda lennuga päevas, turul reisijaid. Juba praegu on täidetud vaid pool istekohtadest, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.