6. november 1996 kell 22:00

Lennufirmad kokkuleppest veel kaugel

ASi Estonian Air asepresident Toomas Leis ütles, et eilsel kohtumisel SASi esindajatega esitasid mõlemad osapooled oma variandid, kuidas erimeelsusi lahendada ning lepiti kokku, et pooled informeerivad kohtumise käigust oma lennuametit.

Kuigi eile istuti taas ühise laua taga, on Toomas Leisi ütlusel mõlema poole arusaamad siiski erinevad. Tema sõnul ei lepitud eile SASi esindajatega kokku, millal uuesti kohtutakse.

Arvestades vajadust tekkinud olukord võimalikult kiiresti lahendada, on osapooled Leisi sõnul vajaduse korral valmis uuesti kohtuma igal hetkel. «Lisaks surub peale ka aeg,» ütles ta. Teatavasti kavatseb Estonian Air alustada lende Tallinna--Kopenhaageni liinil 16. novembril.

Toomas Leisi sõnul teostab SAS teadlikult turupoliitikat, mille eesmärk on Estonian Air Kopenhaageni liinilt kõrvale lükata. Leisi ütlusel on suurfirmal väiksema täituvusega lende võimalik subsideerida, kuid väikefirmadele mõjub see hukutavalt.

SAS tahab ka talvise lennugraafiku ajal jätkata Kopenhaageni liinil kahe lennuga päevas.

Leisi sõnul aga ei jätku pärast 16. novembrit, mil alustatakse nende poolt kolmanda lennuga päevas, turul reisijaid. Juba praegu on täidetud vaid pool istekohtadest, lisas ta.

Hetkel kuum