• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu Raadi lennuväli läheb müüki tervikvarana

  «Oleme kolme aasta jooksul püüdnud tulutult riigi toel leida lahendusteid, kuidas säilitada ja muuta sõjaväelennuväli tegevlennuväljaks,» rääkis Tartu Raadi lennujaama juhataja Andrus Kilgi. «See etapp on nüüd läbi käidud.»
  «Kuna puudus riigi toetus, näiteks maaküsimuse lahendamisel, polnud potentsiaalsetel investeerijatel kindlust,» lisas ettevõtte nõukogu liige, Luunja vallavalitsuse majandusnõunik Raivo Tarik.
  «Ehk õnnestub objekt tervikvarana maha müüa,» lausus Tarik. «Müüa kavatseme samuti kolme aasta jooksul loodud ja tegutseva struktuuri.»
  Andrus Kilgi avaldas lootust, et munitsipaalettevõtte tehtud töö pole tühja läinud ja võimalik eraomanik käivitab kunagi lennuväljaprojekti.
  «Ametlikult pole keegi öelnud, et Tartu ei vaja lennuvälja,» lisas Kilgi.
  Tartu Raadi lennujaama juhataja näeb 610 hektari suuruse territooriumi ja sellel asuvate hoonete ostjana eelkõige mõnda välisfirmat.
  «Müügihinna otsustavad omanikud,» lausus Kilgi. «Hind sõltub sellest, millistele turgudele kavatseb potentsiaalne ostja orienteeruda.» Tartu Raadi lennujaama omanikud on Tartu linnavalitsus, Tartu vallavalitsus ja Luunja vallavalitsus.
  Kilgi loodab, et Tartu Raadi lennujaama omanikud teevad lennuvälja müügiotsuse veel sellel aastal.
  Raivo Tarik ei välista, et omanikud annavad rahvusvahelise erastamiskonkursi korraldamise õiguse erastamisagentuurile.
  Tartu Raadi lennujaama aktsiakapital on üle 46 miljoni krooni, millest kasutult seisva lennuraja hind on 38 miljonit krooni. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 3,8 miljonit krooni ehk üle kaheksa korra rohkem kui Ülenurme lennuväljal, ütles Andrus Kilgi.
  Ta lisas, et Tartu Raadi lennujaam on investeerinud omavahendite arvel ettevõttesse umbkaudu miljon krooni.
  Ettevõtte põhilised sissetulekuallikad on seni autoturg ja Raadil asuvate hoonete rent. Tartu Raadi lennujaamale kuulub autoturgu haldava ASi Carsell aktsiatest 60 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.