12. november 1996 kell 22:00

Bassein 26. korrusele

Hotelli Olümpia tervisekeskuse rajamise sobivamaks asukohaks osutus 26. korrus, mille senise funktsiooni muutmine oli suhteliselt valutu. Lisaks avaneb sealt suurepärane vaade linnale.

26. korruse renoveerimistööd algasid 1996. aasta alguses. Esimese etapi käigus remonditi tunnisaunad, teisel etapil jõusaal, bassein, tervisesaunad, solaarium, lastenurk, fuajee ja abiruumid.

Ettevalmistustööde käigus lammutati mõlemad grillbaarid, fondue-kabinetid ja abiruumid, samuti senised sisetrepid. Eemaldati kogu põranda- ja seinaviimistlus ning ripplaed, välja vahetati aknad ja rõduuksed. Tehniliselt kõige keerukam ja vastutusrikkam osa oli basseini ehitamine. Selleks saeti läbi 25. ja 26. korrust eraldav vahelagi ning lõigati välja postidevahelised paneele kandvad riivid. Lammutuse muutis ASi Gustaf Tallinna kontori juhataja Tiit Pomerantsi sõnul tülikamaks asjaolu, et kõik eemaldatavad konstruktsioonid, sh ka betoonvahelae tükid, pidid mahtuma lifti. Basseini metallkonstruktsioon, mille kogukaal on üle 20 tonni, on kinnitatud 25. korruse postidele. Basseini mõõtmed on 15x5,5 m, sügavus 1,1--1,4 m, mahtuvus üle 100 m³.

Hetkel kuum