17. november 1996 kell 22:00

Saksa Telekomi aktsiad müüki

Telekommunikatsioonifirma Deutsche Telekom AG teatas eile, et kompanii esimene aktsiate avalik müük märgiti viiekordselt üle.

Tegemist on Euroopa ajaloo suurima ning maailma mahult teise avaliku aktsiamüügitehinguga.

Frankfurdis toimunud pressikonverentsil teatas Telekomi tegevdirektor Ron Sommer, et era- ning institutsionaalsetele investoritele kujuneb aktsiahinnaks 28,50 marka, mis on madalam kui turgudel esialgu prognoositud 30 marka. Kokku loodetakse 713 miljoni aktsia müügist laekuvat 20 miljardit marka.

Emissiooni kogumahust läheb 33 protsenti välisinvestoritele ning enam kui 50 protsenti institutsionaalsetele investoritele. Siiski on Telekomil õnnestunud olulist huvi äratada ka muidu aravõitu erainvestorite hulgas.

Telekomi aktsia jõuab maailma börsidele täna, 18. novembril. REUTER-ÄP

Hetkel kuum