• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Austria

  Austria viisad jagunevad kolmeks: turistiviisa, kutsega külastusviisa ja äriviisa. Eesti kodanikele on Austria viisa tasuta ja selle vormistamine Helsingis asuvas saatkonnas võtab aega 2--3 päeva. Kõigil juhtudel on vajalik üks ankeet ja foto.
  Turistiviisa puhul peab täitma järgnevad nõuded:
  - transpordipiletite koopia või broneering;
  - ettemakstud majutuse broneering;
  - majutuse broneeringu puudumisel tuleb tõendada piisavate rahaliste võimaluste olemasolu Austrias viibimise ajal. Tõendiks sobivad reisitshekid, pangapoolne kiri pangaarve olemasolu ja arve jäägi kohta, tööandja kiri sissetulekute kohta.
  - tervisekindlustus Austrias viibimise ajaks;
  Turistiviisa kehtib kuni kolm kuud, olles alati mitmekordse sissesõidu õigusega.
  Kutsega külastusviisa, mis antakse vaid kutses märgitud ajaks, nõuab:
  - notariaalselt kinnitatud kutset, milles kutsuja kohustub katma kõik kutsutava Austrias viibimisega seotud kulud (ka võimalikud kulutused arstiabile). Kutse vorme saab politseist või notarilt.
  - kutsuja kodakondsuse tõend (notariaalselt kinnitatud koopia Austria passist või elamisloast);
  - notariaalselt kinnitatud tõend kutsuja sissetulekust;
  - koopia kutsuja Austria isikuregistri tunnistusest (Meldezettel- );
  Äriviisa taotleja peab esitama:
  - kirja Austria firmast, kus kinnitatakse kontakti olemasolu või soovi neid luua;
  - kirja Eesti firmast, kus kinnitatakse, et viisa taotleja on nende töötaja ja on volitatud neid Austrias esindama;
  - ühes neist kirjadest tuleb kinnitada reisiga seotud kulude katmist;
  - tervisekindlustus Austrias viibimise ajaks;
  Viisa võib saada kuni viieks kuuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.