• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  APEC laiendab vabakaubandust

  APECi välis- ja kaubandusministrid kiitsid heaks APECi Manila tegevusplaani MAPA, mille eesmärk on luua maailma suurim vabakaubandustsoon.
  Seni on siiski vaid viis riiki 18st teatanud, kuidas nad kavatsevad jõuda APECi püstitatud eesmärgini ja kaotada 2010. aastaks kõik tollibarjäärid arenenud liikmesriikidele, nagu USA ja Jaapan, ja 2020. aastaks vähemarenenutele. Need viis on Brunei, Tshiili, Hongkong, Uus-Meremaa ja Singapur.
  Küsimuse kohta APECi laienemisest pärast esmaspäeval lõppevat kolmeaastast moratooriumi, ütles Severino, et ministrid jätkavad tööd liikmestaatuse kriteeriumide kallal, mis tahetakse vastu võtta järgmise aasta APECi Vancouveri tippkohtumisel. APECiga ühinemise vastu on huvi tundnud 11 riiki, kelle hulgas on Vietnam, India, Pakistan, Venemaa, Kolumbia, Peruu, Ecuador ja Mongoolia.
  Osa APECi liikmesriike, sealhulgas USA, on uute liikmete kiire vastuvõtmise vastu.
  Ministrite kõnelustele järgneb esmaspäeval APECi tippkohtumine, mis leiab aset Manila lähedal Subic Bays. REUTER-ETA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.