24. november 1996 kell 22:00

Väike Munamägi hakkab elama

Jõuluks hakkavad Väike-Munamäel tööle suusatõstukid ja avatakse Eesti pikim (550 m) ja suurima kõrguste vahega (76 m) laskumisnõlv.

Reedel paigaldati Väikesele Munamäele helikopteri abil kaks Eesti suurimat ankurtõstukit. Jõuludeks tahab Väike-Munamäe Arenduse AS, mille omanikud on vennad Jagomäed ja Aare Tamme, tõstukid tööle panna ja laskumisrajad suusahuvilistele avada. Tõstukid monteeriti peaaegu uutena maha Soomes pankrotti läinud suusamäelt. Kolm treileritäit seadmeid ning mehhanisme läks koos transpordiga maksma ligi 1,8 mln krooni. Helikopteri tööpäeva eest tuli tasuda üle 40 000 krooni.

«Kasutasime helikopterit, kuna kraanadega oleksime liiga palju mäge lõhkunud,» ütles Väike-Munamäe Arenduse ASi juhataja Priit Jagomägi. Tema sõnul tehakse mäel kõik selleks, et kevadine lumesulavesi mäekülgedelt pinnast kaasa ei viiks. Järsemad nõlvad kindlustatakse geotekstiiliga.

Väikese Munamäe nõlvale tehakse veel tänavu parkla 270 autole. Kõrvalasuvas Kaga puhkebaasis luuakse võimalused ööbida, saunas käia ja süüa 30 inimesele. «Korraga kõike ei jõua, kuid projekti kogumaksumus võib küündida 20 miljoni kroonini,» ütles Teet Jagomägi. Tema sõnul rajatakse mäe jalamile motell, milles on 4--6kohaliste suusamajakeste küla. Kompleksi tuleb restoran ja konverentsikeskus. Kaalumisel on võimalus müüa kümmekond krunti suusamajade soovijaile. Rajamisel on veetrass kunstlume masinate tarbeks. ÄP

Hetkel kuum