26. november 1996 kell 22:00

Eelarve löögi all

Valitsuskoalitsioonist lahkunud reformierakond on isuga asunud järgmise aasta eelarvet lahkama, ähvardades eelarve menetlust kõvasti pidurdama ja takistama hakata, kui nendepoolsete ettepanekutega ei arvestata. Oravapartei peamisteks nõudmisteks on siseministeeriumi eelarve suurendamine kaheksakümne miljoni krooni võrra ja lastetoetusteks ette nähtud summade täiendamine 67 miljoni krooniga.

Reformistide lubadustest riigieelarvet torpedeerida võib igati aru saada. Ühelt poolt kaotuskibedus ja soov oma positsioone taastada ning erakonda tugevdada. Teiselt poolt teadmine, et nende olukord hullemaks enam ei lähe, isegi kui riigikogu peaks eelarvevaidluste tõttu laiali minema.

Ometigi peavad oravapoisid endale aru andma, et tühipaljast kelkimisest ja ähvardustest ära ei ela. Neilt oodatakse konkreetseid tegusid. Kui valitsusest lahkumine jääb nendest tegudest viimaseks, pole konkurendi metsarajale sokutatud reha peale astumisest paremat loota.

Hetkel kuum