• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haldusreform kaotab ravimiameti

  Pöördumise ajendiks on riigikogus menetletav valitsuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, kus ravimiamet on jäetud sotsiaalministeeriumi haldusalast välja. «Uues seaduses teda lihtsalt ei ole kirjas,» täpsustas ravimiameti peadirektor Lembit Rägo.
  Temani sotsiaalministeeriumist jõudnud informatsiooni kohaselt luuakse ministeeriumis ravimiameti asemel kaks eraldi üksust, millest üks on ministeeriumi osakond ja teine tingliku nimetusega ravimikeskus. Osakond hakkaks tegelema üldise ravimipoliitikaga ja ravimikeskus registreerimistunnistuste väljaandmise jmt-ga.
  Lembit Rägo sõnul on ravimiamet oma struktuurimuutused üle elanud juba paar aastat tagasi ega vajaks uusi muutusi. Praegu töötab ametis 30 täiskohaga inimest, lisaks kohakaaslusega töötajad. Sel aastal on riigieelarvest ravimiametile eraldatud vaid 250 000--300 000 krooni, millest on makstud viie inimese palgad. Ülejäänud ülalpidamiskulud ja palgafond saadakse Rägo sõnul ravimite registreerimise summadest. 300 000 krooni registreerimise summadest on sel aastal läinud riigilõivuna riigituludesse.
  Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Endel Eero kinnitas, et põhimõtteliselt ühineb ta pöördumises toodud seisukohtadega. Sotsiaalkomisjon arutab ravimiameti küsimust 2. detsembril ja esitab samal päeval valitsuse seaduse eelnõu parandusettepanekud.
  Sotsiaalminister Toomas Vilosius ütles eile, et ravimiameti likvideerimise põhjus on valitsuse seadusest tulenev nõue, millega tuleb eraldada valitsusasutused ja asutused, mis täidavad teist laadi ülesandeid, näiteks osutavad teenuseid.
  «Ravimiametist ei koondata, ei tooda juurde, ei paigutata teise tuppa ühtegi inimest,» kinnitas Vilosius. «Lihtsalt viie inimese baasil, kes saavad palka riigieelarvest, tehakse sotsiaalministeeriumi ravimiosakond. Ülejäänud hakkavad tegelema litsentside, turustamise kontrolli jmt-ga ning nende asutust nimetatakse hallatavaks riigiasutuseks.»
  Vilosiuse sõnul puudub põhjus muretsemiseks, sest riigi kontroll ravimite turustamise üle jääb, vahetub vaid nimetus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.