• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄP üldindeks üle 400 punkti taseme

  Neljapäeval, 28. novembril, võis väärtpaberiturul märgata rahunemise märke. Börsisüsteemi kogukäive ulatus paari varasema päevaga võrreldes tagasihoidliku 31 440 258,33 kroonini, olles siiski tunduvalt enam tavapärasest 10--15 miljonist. Kokku registreeriti 304 tehingut.
  Paistab, et piisava ostusurve püsimise tõttu, jääb teisipäevase hinnaralli järellainetusena kardetud langus väärtpaberiturul tulemata. Kui järgmise nädala algul laekub üleeile ja eile kasumit võtnud investorite kontode raha, siis pole sugugi võimatu hoopis uus hinnatõus. Turg tervikuna jätkas eile rahulikku tõusu. ÄP üldindeks kerkis 1,14% ja jõudis esmakordselt üle 400 punkti taseme -- 401,22 punktile. Pangasektori indeks tõusis 1,06%, rekordilisele 444,15 punktile.
  Oma järgmise aasta kasumiprognoosi teatasid Eesti Näitused ja Estiko. Estiko poolt prognoositud 8,5 mln kroonine kasum turgu ei rahuldanud ja aktsia sulgus eile 3,87% madalamal kui üleeile, 37,25 kroonil. Seevastu Eesti Näituste prognoositud 13--15 mln krooni võeti turu poolt vastu tormiliselt. Aktsia hind tõusis kiiresti ja lõpetas eile 54,5 kr tasemel (päevaga +12,95%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.