• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Erastamisagentuur lubas Eesti Gaasi aktsiad müüki

  ASi Eesti Gaas peadirektori Aarne Saare sõnutsi võimaldab erastamisagentuuri (EEA) eilne otsus Eesti Gaasil oma aktsia börsil noteerida.
  Börsile minekuks vajaliku 25% vabalt kaubeldavate aktsiate künnise ületab Eesti Gaas, kui olemasolevale 10,5 protsendile lisandub veel 12,33% avalikku müüki minevaid aktsiad, rääkis Saar. Loodetavasti vahetab osa praegusi väikeaktsionäre oma nimelised aktsiad vabalt kaubeldavate vastu, lisas Saar.
  Juhul kui kõik Eesti Gaasi aktsionärid kasutaksid oma eelisostu õigust 17% aktsiate erastamisel, oleks firma aktsionäridest Vene gaasifirma Gazpromi osalus 41,03%, Saksa gaasifirmale Ruhrgas jääks 20,17%, väikeaktsionäridele 5,95% ning riigile 10% aktsiapakist.
  EEA peadirektor Väino Sarnet ütles, et agentuuri nõukogus hääletas ainult üks nõukogu liige Eesti Gaasi aktsiate müümise viisi kohta tehtud otsuse vastu.
  Igal juhul on see parem kui varasem EEA nõukogu otsus Eesti Gaasi aktsiate jagamise kohta, mille kohaselt oleks müüdud 29,33% aktsiapakist oksjonil kolme aktsiapaki kaupa, lausus erastamisagentuuri peadirektor. Eesti Gaasi aktsiate müük kuulutatakse tema sõnul välja järgmise aasta aprilli lõpus või mai alguses.
  ASi Eesti Gaas selle aasta käibeks prognoosib firma 600 mln krooni ning kasumiks 47 mln krooni. Järgmisel aastal peaks müügimaht 5% võrra kasvama, kasum aga langema 20 miljonile kroonile.
  Hansapanga aktsiaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul on avalikku müüki suunatavate aktsiate kogus Hansapanga poolt prognoositust suurem. Riigile jäänud 10 protsenti aktsiatest jääb riigi omandusse tõenäoliselt pikemaks ajaks, kuna riik rakendab ilmselt hinna kontrollimehhanismi Eesti Gaasi suhtes ka tulevikus, lausus Kaarli.
  Kaarli ütlusel saab Eesti Gaasi aktsia olema huvipakkuv mitte ainult kohalikele, vaid ka välisinvestoritele. «Tegemist on suurte käivetega suure firmaga, mis võimaldab investoritel lisada oma portfelli uut atraktiivset aktsiat,» lausus ta.
  Praegune Eesti Gaasi aktsia 18 000kroonine turuhind on Kaarli sõnul liiga kõrge. Kaarli ütlusel võib Eesti Gaasi erastamine kaasa tuua EVP hinna mõningase tõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.