• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  GGI Eesti võlg 19 miljonit

  25. novembril pankrotistunuks tunnistatud GGI Eesti suurim võlausaldaja on 10 mln krooniga firma 80 protsendi aktsiate omanik Ameerika firma General Glass International (GGI).
  GGI Eesti võlgneb ka maksuametile 2,5 mln krooni. Pankrotiavalduse teinud munitsipaalettevõttele Järvakandi Soojus võlgneb GGI Eesti 84 000 krooni.
  Kohtu poolt GGI Eesti pankrotihalduriks määratud Ivo Nurga ütles, et enne kui pankrotitoimkond pole teda pankrotihalduriks kinnitanud, ei soovi ta olukorda ettevõttes kommenteerida. «Selleks, et seal mingit selgust saada, on vaja audiitorkontrolli,» selgitas Nurga.
  GGI Eesti võlausaldajate üldkoosolek toimub 16. detsembril Järvakandi kultuurimajas.
  Praegu GGI Eesti palgal olevale 150 inimesele on vaja tasuda palgavõlg, mis on kokku suurusjärgus pool miljonit krooni. «Kuna ettevõttel puuduvad selleks vahendid, esitan ma rahandusministeeriumile taotluse tasumata töötasude hüvitamiseks,» teatas Nurga.
  Majandusministeeriumi ehituse ja ehitusmaterjalide tööstuse valdusnõukogu nõunik Innar Uuetoa rääkis, et ASi GGI Eesti Ameerika omanik General Glass International ei olnud absoluutselt huvitatud ettevõtte arendamisest.
  «Muud väljapääsu kui firma pankrot me ei näinud,» lausus Uuetoa. «Selle pankroti pidanuks välja kuulutama ammu.»
  Uuetoa rääkis, et majandusministeerium loodab, et ehk õnnestub pankrotipesast GGI vara tervikvarana müüa ja seejärel seal mingi tootmine käivitada. «Garantiid siin muidugi anda ei saa,» lausus ta
  Uuetoa sõnade kohaselt on India päritolu investorid varem GGI Eesti varade vastu huvi tundnud. «Loodan, et pankrotihaldur võtab nendega ühendust,» märkis ta.
  Uuetoa lisas, et tehase vanade klaasitootmisseadmetega pole mõtet enam tootmist käivitada. Ka Nurga ütles, et GGI Eestile kuuluv vara on suhteliselt amortiseerunud ja seda müüa raske.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.