5. detsember 1996 kell 22:00

Kuus tuhat ukse ees

Aasta keskel välja käidud ennustus, mille kohaselt aasta lõpuks müüakse üle 6000 auto, saab teoks. 34 ÄP automüügitabeli automarki arvestades on juba 11 kuuga müüdud 5798 autot.

November oli taas edukas kuu Jaapani autode müüjatele -- Toyotasid müüdi 88, Hondasid 80. Tõsi, siia on arvestatud ka reeksporti läinud autod, mida Toyota puhul oli 37, Honda puhul 29.

Arvestades vaid Eestisse müüdud autosid, oli novembris edukaim Ford, kelle läbimüügist ligi poole moodustasid seekord kaubikud. Aasta peale kokku moodustab kaubikute osa Fordi kogumüügist ligi kolmandiku.

Uuest aastast kavatseme eraldada nii Eestist välja müüdud autod kui kaubikud, et saada autoturust tõesemat pilti. Ehkki AMTELi viimaste kuude ülevaadetes on need arvud praegugi eraldi, ei ole kogu aasta lõikes terviklikku pilti siiski olemas.

Uue müüjana on tabelis Tartus Opeleid müüv Carring, kes müüs novembris esimesed 7 autot. Ilmselt on järgmisel kuul põhjust lisada tabelisse ka uus Daewoo müüja AS Pleione, kes taaskäivitab vahepeal seiskunud Daewoo müüki.

Hetkel kuum