• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu veod

  Leedu veod võib seada reas Venemaa, Valgevene ja Ukraina vedude järele. Märksõnad on samad -- etteaimamatu ooteaeg piiriületusel, nõukogude ajast kaasa võetud venitamine laadimistöödel jne.
  Peale Ida-Euroopale omaste takistuste on Leedu veotrassil ka mõningaid eripärasid. Puittooteid transportiv klient peab eelnevalt kindlasti muretsema veterinaarsertifikaadi. See võimaldab kaubal Läti piirist kaugemale jõuda.
  Leedu vedudele spetsialiseerunud In Time'i juhatuse esimees Veiko Kreevs soovitab TIRita vedu kuni 300 000 krooni maksvate koormate puhul. Kallima kauba puhul lähevad garantiimaksud piisavalt kõrgeks, et osta 2000 krooni maksev TIR.
  Skanekspedi odavad hinnad on ka varem vastakaid arvamusi tekitanud. Kreevs tunnistab, et saates päevas 4--5 koormat Leedu poole teele on neil raske ka 8000 krooniga vedajaid leida. Skanekspedi tegevdirektor Üllar Lainela on endas kindel -- viimastel kuudel sõlmitud lepingud näitavad pakkumises toodud hinnataset.
  Juhuvedudeks, kui kliendil on aega kauba saatmisega, on parim ASi Võru Trans pakkumus. Vedajana on aga Võru Transi võimalused piiratud.
  Kui klient soovib, et tema kaubaga tegeletakse algusest lõpuni ja sealjuures kõige reaalsemate turuhindadega, peab ta valima ASG Eesti. Ekspediitorina on ASG Eesti võimeline antud hinnaga täitma kõikide klientide tellimusi. Kaunase ja Vilniuse veo hinnad praktikas ei erine. Kliendil tuleb aga tähelepanu pöörata FCA Kaunas tarnetingimusele, kui tahab vältida lisaprobleeme. Nimelt on Leetu vedamisel oluline võimalikult täpselt määratleda kaupade mahalaadimisaeg. Teinekord see venib.
  Skanekspedi pakkumuse hinnad võivad juba talle endale probleeme tekitada, rääkimata kliendist. Ülejäänud pakkumuste puhul tuleb kliendil kinni maksta edasi-tagasi sõit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.