12. detsember 1996 kell 22:00

10.--17. detsember 1991

Tallinnas Estonia teatris anti pidulikult üle Soomes Põhja-Savo maakonnas korjatud jõulusaadetiste kinkekiri. Savolased saatsid eesti lastele rõivaid, jalanõusid, koolitarbeid, mänguasju -- ühtekokku 4 miljoni Soome marga väärtuses.

Valitsus korraldas 4. detsembril esimese kohtumise uusettevõtjatega. Peaminister Edgar Savisaare sõnul ei taha valdav osa ühiskonnast mugavast seisundist loobuda ega ole huvitatud ettevõtlusest ja erastamisest, küll aga suurest eelarvest ja dotatsioonidest. EVEA president Riivo Sinijärv polnud aga rahul sellega, miks tehakse väliskapitalile suuremaid soodustusi kui kohalikele ettevõtetele.

29. novembril võitis firma Soots Turism kohtus Linnaehituse ja arhitektuurimälestiste kaitse inspektsiooni. Tööd Pirita uue restorani ehitusel võivad jätkuda. Firma juht Lembit Soots on hinnangutes siiski ettevaatlik. Pirita restorani ümber toimunud kirgede möllus polnud eesmärk mitte linna huvide kaitsmine, vaid teatud instantside soov üksteisele «ära panna», nendib Soots.

Tartu linna volikogu vabastas Tartu linna elanikud üksikisiku tulumaksust pangahoiuste intressidelt 1991. aasta eest. Tulumaksu deklaratsiooni peavad täitma kõik, kes on saanud tulu rohkem kui ühest allikast. Tartus on aga umbes 60 hoiustajat, kes omavad 200 000 kontot. Seega peaksid hoiupanga töötajad välja kirjutama umbes 200 000 tõendit. Intresside maksuvabastuse tõttu kaotab riik alla miljoni rubla.

Hetkel kuum